ВЕЛИКА АКЦИЈА СУЗБИЈАЊА КОРУПЦИЈЕ: Приведено девет особа са Ветеринарске клинике Пирот

Novosti online

15. 06. 2021. у 10:47

ПРИПАДНИЦИ Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, ухапсили су девет особа због постојања основа сумње да су извршиле кривично дело злоупотреба службеног положаја.

ВЕЛИКА АКЦИЈА СУЗБИЈАЊА КОРУПЦИЈЕ: Приведено девет особа са Ветеринарске клинике Пирот

Фото: Д. Дозет/Депоситпхотос

Ухапшени су Д. Ж. (1965), одговорно лице Ветеринарске клинике Пирот, ветеринари у тој клиници Д. С. (1972), Г. Р. (1962), Ж. М. (1987), Р. П. (1967), С. С. (1971), С. П. (1969) и З. П. (1963), као и С. П. (1970), одговорно лице једног пољопривредног газдинства.

Они се терете да су, од почетка априла до средине јуна ове године, искоришћавањем свог службеног овлашћења и невршењем службене дужности овлашћених обележивача говеда од стране Министарства пољопривреде, Управе за ветерину, у 29 случајева прибавили корист за више од 50 особа приказивањем фиктивних купопродаја, обележавања и уматичења грла-говеда на подручју Пиротског управног округа.

Осумњичени, такође, нису сачињавали записнике о активном надзору пољопривредних газдинстава и на тај начин су, како се сумња, омогућили да се против више од 50 носилаца пољопривредних газдинстава од стране Ветеринарске инспекције не поднесу прекршајне пријаве због поступања супротно одредбама Закона о ветеринарству.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)