НА СЛОБОДИ САМО 15 МИНУТА Био је највештији џепарош, а онда је постао Малер

Novosti online

15. 06. 2021. у 21:00

ВЕЋИНА некадашњих жестоких момака београдског асфалта осамдесетих година, који су касније сурово убијени, почињала је са џепарењем.

НА СЛОБОДИ САМО 15 МИНУТА Био је највештији џепарош, а онда је постао Малер

Фото: Printscreen

Испало је да је свима њима "џеп" био нека одскочна даска за даље походе у иностранству. По мишљењу многих упућених у дешавања у београдском подземљу, најбољи џепарош који је радио у Београду био је Дорћолац Исо Леро Џамба, који је мистериозно нестао деведесетих година и даље се ништа не зна ништа о њему.

Његови познаници су, увек у шали, причали колики је малер био овај Дорћолац, чији је брат био покојни певач Џеј Рамадановски, са којим је прошпартао Европу. Чак су му надимку Џамба додали и Малер.

Две песме за Џеја

ЏЕЈ Рамадановски је у једном интервју изјавио је да је Џамба написао текстове две песме које је он касније снимио и објавио.

Ради се о песмама "Тешко је живети" са Џејовог албума "Зар ја да ти бришем сузе", а на следећем је била и „То је жена мојих снова“.

И прича иде овако. Изашао Џамба из Централног затвора у коме је био неколико месеци због истраге о неколико ситних крађа. Кренуо је низбрдно низ Бачванску улицу ка аутобуској станици да би ухвати аутобус за Дорћол. Дошла је "тридесетјединица" и Џамба је ушао. Али, ђаво му није дао мира. Желео је да провери да ли прсти раде, да није заборавио занат. Тако је кренуо да оџепари једног путника.

Наравно, пође руком ка џепу и узме новчаник. Међутим, све би се по њега и добро завршило да га по изласку из затвора све време није пратио полицијски инспектор у цивилу, који га је одмах по обављеном џепарењу ухапсио у аутобусу. И одвео је Џамбу у полицијску станицу, а затим после проведених петнаестак минута на слободи, опет у ЦЗ.

Џамба је касније "стасао" у једног од најсрчанијих криминалаца Београда. Није презао ни од чега нити се плашио било кога. Последњи пут је виђен 23. септембра 1992. године у коцкарници Жељка Ражнатовића Аркана у "Београђанци". Сукобио се са обезбеђењем и потом му се губи сваки траг. Ни данас се не зна његова судбина.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)