ЗАТВОРЕНО 17 ОБЈЕКАТА: Заједничка акција Министарства финансија и Безбедносно-информативне агенције

Novosti online

12. 06. 2021. у 12:35

У ЗАЈЕДНИЧКОЈ акцији Министарства финансија - Управе за игре на срећу, Безбедносно-информативне агенције, Вишег јавног тужилаштва из Новог Пазара и Министарства унутрашњих послова, откривен је већи број нелегалних кладионица и коцкарница у Новом Пазару у којима су организоване игре на срећу клађење и игре на срећу на аутоматима без одобрења Управе за игре на срећу.

ЗАТВОРЕНО 17 ОБЈЕКАТА: Заједничка акција Министарства финансија и Безбедносно-информативне агенције

Фото: ministarstvo_finansija

Због неовлашћеног приређивања игара на срећу затворено је 17 објеката. Том приликом заплењено је 85 аутомата и рулета, 210 телевизора, 22 рачунара, 10 монитора, 18 штампача, као и преко 650.000 динара и 3.700 евра.

Због постојања основа сумње да су извршила кривично дело неовлашћено организовање игара на срећу ухапшен је И.С. и одређена му је мера задржавања до 48 часова, док је против М.С. и Н.Б. издата потерница.

Нелегалним приређивањем игара на срећу ова лица су само за последњих годину дана стекли противправну имовинску корист од преко 120 милиона динара (1 милион евра) и оштетли буџет Републике Србије у износу од преко 24 милиона динара (200.000 евра).

Припадници Полицијске управе Нови Пазар ће против лица која су организовала игре на срећу без одобрења Управе за игре на срећу поднети кривичне пријаве надлежном јавном тужилаштву.

Спровођење појачаних активности на сузбијању нелегалног приређивања игара на срећу ће се наставити и у наредном периоду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)