ДЕТАЉИ ХАПШЕЊА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА: Ево због чега је ухапшен Александар Јовичић

Novosti online

03. 06. 2021. у 21:10

КАКО "Новости" сазнају, председник Градске општине Палилула Александар Јовичић ухапшен је због нелегалне градње на Ади Хуји и Вишњици.

ДЕТАЉИ ХАПШЕЊА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА: Ево због чега је ухапшен Александар Јовичић

Фото: ГО Палилула

Због постојања основа сумње да су учинили кривично дело трговина утицајем у саизвршилаштву ухапшени су Александар Јовичић (1987), председник Градске општине Палилула и Д. В. (1978), одговорно лице за инспекцијске послова у Градској општини Палилула.

Такође, због постојања основа сумње да су учинили кривично дело злоупотреба службеног положаја ухапшени су грађевински инспектори М. М. (1958), З. Р. (1953), Ђ. Р. (1959), З. П. (1959), Г. П. (1969) и Д. Л. (1964) док се, поред наведеног, осумњичени Г. П. и Д. Л. терете и за кривично дело фалсификовање службене исправе.

Александар Јовичић се сумњичи да је утицао на Д. В. да даље утиче на грађевинске инспекторе, да злоупотребом положаја омогуће изградњу објекта без грађевинске дозволе на територији Палилуле у периоду од јула 2016. до новембра 2018. године, као и да је од инвеститора за наведене објекте противправно присвојио око 28.800.000 динара.

Грађевински инспектори се сумњиче да су злоупотребом положаја омогућили заштиту од стране инспекцијских органа ГО Палилула од рушења за њихове нелегално изграђене објекте, као и да су након што су у записницима и решењима које је донела грађевинска инспекција унели неистините податке у вези са објектима, потом исте проследили на озакоњење, а супротно Закону о озакоњењу објеката.

Осумњиченима је одређено задржавање у трајању до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

КАТАРСКИ шеик и његова супруга пратили су утакмицу између Бразила и Швајцарске на Светском првенству у Катару када је настао снимак о коме се прича.

30. 11. 2022. у 17:28

Коментари (10)

ЈОШ ЈЕДНО ПРИЗНАЊЕ: Меридианбет добитник престиже ЦСР награде Wаннабе магазина