СПИСАК ЗЛОЧИНА СРБА НА МАЛТИ: Једна група има паролу "Или си уз нас или против нас"

Novosti online

03. 06. 2021. у 19:03

МАЛА острвска држава у Средоземљу прави је рај за криминалце из Србије, од којих је само један у низу српски плаћеник Александар Стојановић, који је ухапшен јер је за 5.000 евра убио Египћанина дилера дроге.

СПИСАК ЗЛОЧИНА СРБА НА МАЛТИ: Једна група има паролу Или си уз нас или против нас

Policija Malta

Малта је топ дестинација за свакве бегунце од српске полиције и оне који су осуђени на затворске казне. Скривање им олакшава лак улазка и јефтин пут. Процењује се да је на Малти око 5.000 српских држављана што чини око половине укупног броја странаца који имају боравишне визе.

НАВИЈАЧИ Најокрутнији група Срба окупљена је око навијачке групе. "Гробари Малта" кренули су од угоститељства и обезбеђења ресторана и клубова. На Малти се каже - или си уз њих или си против.

Фото: Printscreen

"Гробари Малта" важе за најсуровију групу у овој земљи

Они држе све послове обезбеђења, а све по београдском рецепту Веље Невоље и његове похапшене групе која је на идентичан начин пружала "заштиту" угоститељима у престоници. Малтешки "Гробари" надалеко су "чувани" по окршајима са навијачима свих фела који долазе на Малту.

Братски клан са Црногорцима

ДОБАР део криминалних послова на Малти држе Црногорци. Њихови први сарадници су држављани Србије. Ову сарадњу одсликавају и честа хапшења српских и црногорских дилера дроге који раде заједно.

Групу је уздрмала мистериоза смрт њиховог члан Марка Ивезића. Тело овог српског кувара пронађено је 2018. године, на обали. И то јесве што се зна о његовој смрти.

УБИСТВО КРАЉА МАЛТЕ Милан Чмелик (37), који је осуђен јер је 6. јула 2018. године убио бизнисмена с Малте Хуга Хеткутија. Мотив свирепог убиства био је то што је Чмелик претходно отпуштен с посла, јер се, наводно, служио српским језиком што је засметало његовим шефовима.

Фото: Printscreen

Привођење Милана Чмелика у зграду суда

Бруталном убиству претходило је праћење Хеткутија, а бизнисменов радник је испричао да је Чмелик (чије је право презиме Митић) неко време седео у локалу вребајући жртву. Kада је увидео да је Хеткути најмање заштићен, пришао му је, загрлио га и зарио му нож у стомак. Ипак, тврди се да је Србин само плаћени убица који је ликвидирао краља Малта за новац.

СУМЊИВЕ СМРТИ Драгољуб Крстић (27) из Гроцке убијен је у стану. Ножем у срце пресудио му је Бугарин у свађи око прегласне музике. Новосађанин Михајло Петровић пронађен је мртав у стану. Околности смрти никада нису утврђене. А и играч америчкогфудбала Никола Стојановић (29) умро је под сумњивим околностима. Његово тело пронађено је на марини.

ДРОГА Ова острвска држава није на рути великих товара наркотика. Зато се Срби и баве уличним диловањем. Највећа појединачна заплена дроге код Срба је тешка 65 килограма марихуане. Наркотици су пронађени код Цветка Живковића (39) и Звонка Челића (44).

Фото: Printscreen

Највећа заплена марихуана од Срба на Малти

Убрзо, "пала" су још тројица наших држављана који су имали спремљено за продају 80 грама кокаина и 200 грама марихуане.

Фото: Printscreen

Новац заплењен од српских дилера дроге

Ово је само део досије Срба на Малти. Поред убистава, дроге и пуцњава, хапшени су и због превара, фалсификовања и трговине оружјем.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)