СРБИН ПЛАЋЕНИК ВЕЋ ИСКУСИО РОБИЈУ! Обијао и крао по Малти, па све признао полицији

Novosti online

02. 06. 2021. у 21:12

АЛЕКСАНДАР Стојановић, српски плаћеник који је у притвору због убиства Египћанина почињеног септембра 2018. на Малти, већ је робијао у овој земљи витезова. Тада је пре изрицања пресуде признао кривицу.

СРБИН ПЛАЋЕНИК ВЕЋ ИСКУСИО РОБИЈУ! Обијао и крао по Малти, па све признао полицији

Фото: Printscreen

Србин је 15. децембра 2015. године осуђен на Малти на девет месеци затвора након што је признао да је само три дана раније починио пљачку у Сент Јулиансу, наводе малтешки медији. Тада је био оптужен за крађу торбе у којој су се налазили „ајфон“, два мобилна телефона „нокиа“, навигација и мала камера. Ове ствари је покупио из паркираног “ленд ровера“, који је претходно обио. Суд је проценио да је вредност украдене робе око 1.200 евра.

Сада, Стојановића чека далеко озбиљнији судски процес са оптужбама за брутално убиство Валида Салаха Абдел Моталеба Мохамеда (42) иза којег се крије рат за тржиште наркотицима. У Египћанина, који је имамо подебљи полицијски досије због трговине наркотицима и претњом супрузи, Стојановић је пуцао за 5.000 евра.

Тело Египћанин, прве жртве злочина у 2018. години, откривено је 15. јануара у 7.45 сати у близини капеле Светог Димитрија на малтешком острву Гозо. Убијен јеиз пумпарице, а на месту злочина пронађене су и патроне 12 милиметара.

Истрага је одмах реконструисала задње сате живота жртве: у Викторији је паркирао аутомобил на главном путу, сео у друго возило па запалио цигарету. Неко време је разговарао са возачем, а онда су се одвезли. Стојановић је ухапшен тек 21. маја и одмах је негирао да је убица. Али, његов дојучерашњи цимер га је одао и објаснио како је Србин за убио Египћанина.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)