САСЛУШАН МИЉАН ЗА УБИСТВО МАЈКЕ: Донета је наредба - биће подвргнут лекарском вештачењу

Ј.ИЛИЋ

01. 06. 2021. у 16:58

МИЉАН Давидовић (25) из Ковина, ухапшен због сумње да је у породичној кући убио мајку Станојку Давидовић (62), биће подвргнут лекарском вештачењу којим ће бити утврђена његова урачунљивост и способност да изнесе одбрану. Ово је исход саслушања осумњиченог у Вишем јавном тужилаштву у Смедереву.

САСЛУШАН МИЉАН ЗА УБИСТВО МАЈКЕ: Донета је наредба -  биће подвргнут лекарском вештачењу

Фото: Новости

- Осумњичени се терети за кривично дело тешко убиство. Он је саслушан у присуству браниоца, донета је наредба о спровођењу истраге, и предлог о одређивању притвора због утицаја на сведоке и узнемирења јавности - потврдио је, за "Новости", заменик вишег јавног тужиоца, Зоран Антић који је саслушао младића.

Тужилац није могао да говори о детаљима саслушања, али је потврдио да ће он бити упућен на вештачење у Специјалну затворску болницу како би се установило његово ментално здравље.

Према незваничним информацијама, Миљан је имао озбиљних психичких проблема. Мајку је, како се верује, психички и физички злостављао и пре трагедије. Наводно, био је агресиван и према осталим члановима фамилије. Међутим, ово малтретирање никада није пријављено полицији. Мајка је, како сазнајемо, имала страх од сина, и због тога често није боравила у кући.

Шта се тачно догодило у ноћи убиства, између 29. и 30.маја у овом тренутку не знају ни полиција ни тужиоци, јер осумњичени син није понудио објашњење на саслушању.

Рођака и сестра покојне Станојке позвале су полицију 30. увече уплашене јер је нису виделе целог тог дана. Полиција је затекла Миљана у кући, а тело жене нађено је иза куће, у помоћној просторији, која се налази изнад подрума. Претпоставља се да је убиство овде и почињено.

Иако резултати обдукције још нису стигли у тужилаштво, сазнајемо да је несрећна жена имала вишеструке повреде главе и тела, нанете највероватније ударцима рукама, ногама и разним предметима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)