ТРОЈИЦА ПРИЗНАЛА ДАВАЊЕ МИТА: Мирољуб Јевтић све негирао

Танјуг

31. 05. 2021. у 15:02

ТРОЈИЦА окривљених за давање мита бившем директору ЈП Инфраструктура железнице Мирољубу Јевтићу признала су кривицу и закључила споразум са Тужилаштвом за организовани криминал на основу чега им је суд изрекао пресуде које су постале правоснажне.

ТРОЈИЦА ПРИЗНАЛА ДАВАЊЕ МИТА: Мирољуб Јевтић све негирао

Фото: Танјуг

Јетвић је на почетку суђења у фебруару негирао оптужбе за давање мита, а сада је остао једини оптужени у том поступку.

Према споразуму са тужилаштвом због кривичног дела давање мита члану Надзорног одбора Привредног друштва "Ратко Митровић" из Новог Сада Драгославу Бурзановићу изречена је казна од 11 месеци затвора, потврђено је у Тужилаштву за организовани криминал.

Адвокатима из Новог Сада Владимиру Костићу и Зорану Стојановићу, оптуженим за помагање у давању мита, изречене су условне осуде од годину дана затвора с роком провере од две године.

Тужилаштво за организовани криминал оптужним предлогом терети Јевтића за примање мита од 10.000 евра у вези са пословима експропријације земљишта на трасама брзих пруга.

Сумња се да је он неосновано и непотребно ангажовао адвокате на пословима експропријације земљишта на трасама брзих пруга, који су део уплаћеног новца од ЈП Инфраструктура железнице по основу фактурисаних услуга у вишемилионским износима као мито и преко посредника давали Јевтићу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НА ПРЕЛЕПОЈ ЕГЕЈСКОЈ ОБАЛИ: Ексклузиван хотел са одличном услугом, врло специфичан по томе што је смештен на сопствено полуострво