НА ВЕЋИНУ ПИТАЊА НИЈЕ ИМАО ОДГОВОР: Бивши потпредседник ФК Партизан Владимир Вулетић неколико сати саслушаван у просторијама СБПОК

Е. Х.

27. 05. 2021. у 10:00

ВЛАДИМИР Вулетић, бивши потпредседник Фудбалског клуба Партизан, испитиван је јуче више сати у просторијама Службе за борбу против организованог криминала (СБПОК) УКП МУП Србије о релацијама овог клуба са навијачком групом "Принципи" Вељка Беливука и Марка Миљковића.

НА ВЕЋИНУ ПИТАЊА НИЈЕ ИМАО ОДГОВОР: Бивши потпредседник ФК Партизан Владимир Вулетић неколико сати саслушаван у просторијама СБПОК

Фото: П. Милошевић

На већину питања, према незваничним сазнањима "Новости", одговарао је са "не знам" и "нисам био упућен".

Инспекторе СБПОК највише је интересовало ко је омогућио криминалној групи Беливука и Миљковића да користе просторије на стадиону Партизана, како је направљен својеврсни "бункер" и како се догодило да само тај део не буде "покривен" камерама...

- Вулетић се све време правио луд и упирао прстом у друге људе - наводи извор "Новости" близак истрази. - Саслушан је по захтеву Тужилаштва за организовани криминал, јер су те просторије, које је ова криминална група "окупирала", биле мучилиште за људе и оне које би намамили или отели. Из оперативних полицијских сазнања, али и на основу изјава неких од раније ухапшених припадника ове групе, сазнало се да је Вулетићева улога у јачању и помагању Беливукове и Миљковићеве екипе била изузетно велика.

Фото: Н. Фифић/М. Вукадиновић

Вулетић је, међутим, негирао блиски контакт са Беливуком и Миљковићем, иако је познато да је био лично ангажован у писању статута за неке њихове личне пројекте. Полиција је пресрела и разговор између Вулетића и Беливука, али се јуче некадашњи потпредседник Партизана "прао" од познанаства и тесне сарадње са овом екипом.

- Позван сам да дођем због прикупљања података у вези са кривичним делом злоупотреба положаја одговорног лица. На моје питање о чему је реч, добијам информацију да је реч о ФК Партизан, иако ја никада нисам у клубу Партизан био одговорно лице - изјавио је медијима Вулетић и додао да је једино одговорно лице у ФК Партизан Милош Вазура, генерални директор.

Иначе, Вулетић је у просторијама СБПОК саслушаван и у фебруару ове године, када су се иза решетака нашли Беливук, Миљковић и двадесетак чланова њихове криминалне групе. Он је и тада изјављивао да не зна ништа о њиховим пословима, нити о стравичним сценама мучења која су се одвијала у просторијама на Партизановом стадиону, које су окупирали такозвани навијачи из "Принципа".

Фото: П. Милошевић

Према сазнањима нашег листа, о чему смо већ писали, у штек-бункеру Беливука и Миљковића на стадиону Партизана почињено је најмање једно брутално убиство. Полиција је током вишедневног увиђаја пронашла крв, али и остатке костију, за које је вештачењем утврђено да је реч о деловима лобање.

Фото: Новости

- Тај део стадиона, где су штек-бункер и ресторан, никада није био покривен камерама и видео-надзором - наводи наш саговорник из истраге. - То нису дозвољавали Беливук и Миљковић, да се не би видело ко долази и шта раде. А, полиција је свашта нашла, осим доказа злочина, било је ту и дроге, оружја, а пронађена је и снајперска пушка.

Полиција је, иначе, у два наврата детаљно прегледала и претресла просторије, које су практично биле седиште Беливукове и Миљковићеве екипе. Поред доказа злочина нађени су и дискови на којима је забележено убиство Даворина Балтића, али и детаљи истраге везане за ликвидацију овог високопозиционираног члана "кавачког клана". Такође, откривени су ометачи за мобилне телефоне, гумени чекићи за ломљење костију...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)