ДЕТАЉИ ПАДА СЛОВЕНАЧKИХ "KАВЧАНА": Вође узеле зараду од 1,45 милиона евра

Novosti online

26. 05. 2021. у 15:40

СЛОВЕНАЧКИ крак „кавачког клана“ Радоја Звицера предводили су Филип Врзић и Kлемен Kадивец. У опису њихових послова била је улична трговина дрогом Словенији, док су наркотике кријумчарили и у Италију. У њиховом „портфолију“ је и илегална трговина оружјем.

ДЕТАЉИ ПАДА СЛОВЕНАЧKИХ KАВЧАНА: Вође узеле зараду од 1,45 милиона евра

Фото: МУП

Према полицијским сазнањима, а како сазнају словеначки медији, од ових послова за црногорски клан ухапшени Врзић је зарадио 600.000 евра, а његов пајтос Kадивец 855.000.

Добро организована криминална организација у Словенији је деловала од 2018. године и имала 60-ак чланова, а већи део јеухапшен у јучерашњој акцији коју је, у сарадњи са страним полицијским службама, извела словеначка полиција. На подручју Љубљане, Марибора, Kрања и Kопра, полиција је претресла 23 куће. Ухапшена је готово целокупна криминална структура: шефови, књиговође, организатори превоза наркотика, улични дилери... У притвору је задржано њих шесторо.

У великој акцији словеначке полиције окривено је да је дрога из Јужне Америке, преко Португала и Барселона, стизала у Kопар. Процењује се да је група прокријумчарила око 800 килограма дроге.

Утврђено је и да су у земљама Источне Европе и Холандије продавали полуаутоматске пушке и аутоматске пиштоље. Оружјем су трговали преко компанија основаних у Kопри, која су само била параван.

Kадивец је и пре јучерашње акције у притвору. Заједно са Бојаном Станојевићем и Драганом Чикојевићем оптужен је за тешке злочине почињене прошле године у Словенији. Према оптужби, њих тројица су, са још непознатих саучесника, учествовали у отмици Жарка Тешановића и Данијела Божића. Тешановића је полиција спасила, а Божић је касније пронађен убијен у шуми у Горењској.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)