"БИЛИ СУ СКРОМНИ, ПА ОДЈЕДНОМ БАЗЕН У ДВОРИШТУ": Комшије проговориле о "хирургу" Сави и његовој мајки цвећарки

Новости онлине

26. 05. 2021. у 08:02

МАСЕРУ Сави Кнежевићу (23) и његовој мајци, цвећарки Данијели (49) посао са ординацијом естетске хирургије, у којој су последњих годину и по дана извршили на десетине захвата, иако ниједно од њих нема потребно медицинско образовање и унаказили бројне људе, био је начин да се извуку из дугова у које су запали када је Данијела отворила цвећару, кажу комшије Кнежевића из Батајнице.

БИЛИ СУ СКРОМНИ, ПА ОДЈЕДНОМ БАЗЕН У ДВОРИШТУ: Комшије проговориле о хирургу Сави и његовој мајки цвећарки

Фото: Депоситпхотос/Принтсцреен

- Знамо Кнежевиће, нису они лоше комшије. Његов отац је заиста добар човек, миран, културан, али мајка... Дошла је, распродала им дедовину, па почела бизнис - испричао је један од мештана.

Према његовој, али и према причи других саговорника, посао са цвећарама Кнежевиће је увукао у проблеме и био увод за језиву превару коју су касније спровели.

- Није плаћала кирију, мењала је локале, остајала дужна, камата на камату... Лако се у проблем западне. Откуд им идеја да почну да раде естетске захвате не знам, једино ако то нису видели као начин да дођу до брзе зараде - рекао је и додао да су они још пре неколико година, када је пропао посао са цвећаром дали оглас да продају кућу, наводно како би од тог новца могли да исплате дугове.

Цвећара је, како тврде људи, била Данијелин бизнис, њен супруг све време је радио у једној великој компанији, тако је било и када су отворили ординацију.

- Ја смем да се кладим да он није знао шта се тамо дешава. Па он се клео у Саву. Не могу да гарантујем, али врло је вероватно да је све ово било њена идеја, не би ме то уопште зачудило - каже човек.

Према његовим речима, Кнежевићи се нису издвајали по неком богатству.

- Имали су земљу, али она је то распродавала. Ни њихова кућа није нешто посебно, приземна, али кажу људи последњих година су је унутра баш средили, чак су и базен почели да раде иза куће - објаснио је.

Млађи мештани који познају Саву о њему говоре као о нормалном, просечном младићу.

- Знам га из школе, дружио се са мојом сестром. Није ту било ништа чудно, био је коректан дечко. Отворили су ту ординацију, то знам, видела сам и унутра како изгледа, слао је слике мојој сестри. Ништа луксузно, као нека зубарска ординација, окречена у бело, нешто од потребног намештаја, ништа луксузно. Шта је у њој дешавало, то не знам - каже млађа мештанка.

Фото: Принтсцреен

Њој је, каже, "запало за око" што га неке познате личности рекламирају.

- Видела сам на инстаграму, рекламирала га је Јелена Крунић, старлета она, она из ријалитија. Прво га је хвалила, снимала видее, качила слике, е онда јој је нешто лоше урадио па је окренула плочу - присетила се девојка.

Откако се пре нешто више од месец дана сазнало за превару мајке и сина и страхоте које су људима радили, они су напустили породичну кућу у Батајници. Данијела и Сава су се скривали, док прекјуче нису ухапшени, а његов млађи брат и отац су кућу напустили и живе на напознатој локацији.

- Њих своје нисмо виђали откад се ово десило, пре тога живели су ту, а ишли су у град да раде. А отац му и сад повремено дође у кућу. Па човек, колико је то сад могуће, живи нормално. иде на посао, ради, дође с времена на време, обиђе кућу - рекао је један комшија и додао да иако није био близак са њима, за Кнежевиће као комшије нема шта лоше да каже.

- Знам и њега и његовог млађег брата, оца му знам, деду. Као комшије коректни, здраво-здраво, поздравимо се, махнемо једни другима, нисмо били кућни пријатељи, нисмо одлазили у кућу једни код других, па да знам да ли се нешто необично дешавало. Све лоше што сам чуо, чуо сам из медија и о томе не могу да говорим, могао бих само да нагађам - закључио је.

Подсетимо, Сава Кнежевић и његова мајка Данијела ухапшени су прекјуче у Београду. На саслушању пред тужиоцем бранили су се ћутањем. Сава је оптужен да починио кривично дело тешка дела против здравља људи, и његова мајка, иначе по занимању цвећарка, осумњичена је да је извршила продужено кривично дело неовчашћено бављење одређеном делатношћу у помагању и продужено кривично дело тешка дела против здравља људи у помагању.

- Осумњиченом Сави Кнежевићу се ставља на терет да се у нерегистрованој ординацацији "Др Сауваге" у Београду, ул. Теразије бр. 6, која ординација никада није пријављена нити уписана у Регистар привредних субјеката Агенције за привредне регистре, у временском периоду од 02.01.2020. године до 08.04.2021. године, за новчану накнаду бавио одређеном делатношћу без одроварајуће стручне спреме и без одговарајућег одобрења за самосталан рад, односно лиценце, а за чије обављање му је по закону потребна дозвола надлежног органа - саопштило је Тужилаштво.

Архива

Како је саопштено, Кнежевић је пружао медицинске услуге и изводио медицинске захвате над пацијентима (липосукције, трансфере масти, корекције усана и др.), прикривајући од њих, чињеницу да није стручно оспособљен за пружање медицинских услуга и извођење медицинских захвата!

- Након извршених медицинских захвата оштећенима је издавао медицинске извештаје са прописаном терапијом-лековима без печата и са лажним бројем лиценце, за договорену накнаду, што је за последицу имало тешко нарушавање здравља за сада седам оштећених лица - саопштило је Тужилаштво.

Њему је у томе помагала мајка Данијела која је у наведеном период у нерегистрованој ординацији примала пацијенте којим треба да се пруже медицинске услуге и одраде медицински захвати, те од истих узимала новчану накнаду, све то иако јој је била позната чињеница да њен син у нерегистрованој ординацацији ради без одроварајуће стручне спреме и без одговарајућег одобрења за самосталан рад, односно лиценце, што је потврђено од стране свих лекарских комора као и од Министарства здравља.

Естетски касапин се оглашавао преко друштвених мрежа и на тај начин нудио своје медицинске услуге и извођење захвата. Такође је у сврху рекламирања користио свој инстаграм профил, као и инстаграм налоге појединих јавних личности.

Провера имовине

Такође, тужилаштво ће након свих прикупљених доказа наложити и посебну проверу имовине осумњичених Саве Кнежевића и Данијеле Кнежевић стечене бављењем овим нелегалним послом.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)