БОРБЕНЕ И ВАТРЕНЕ МОГУЋНОСТИ: Војска Србије гађала из самоходне хаубице 122 мм 2С1 "гвоздика" (ФОТО)

Novosti online

23. 11. 2022. у 17:38

НА војном комплексу „Пасуљанске ливаде“ реализовано је стационарно логоровање војника на служењу војног рока генерације „септембар 2022“, који се у Центру за обуку копнене војске обучавају за специјалности рода артиљерије.

БОРБЕНЕ И ВАТРЕНЕ МОГУЋНОСТИ: Војска Србије гађала из самоходне хаубице 122 мм 2С1 гвоздика (ФОТО)

Фото: Министарство одбране

Циљ овог облика практичне обуке у теренским условима је да се војници оспособе за борбену употребу наоружања у артиљеријским јединицама и стекну знања и вештине за брзо и правилно реаговање у примени тактичких радњи и решавању ватрених задатака у одбрани и нападу.


Тежиште је било на реализацији вежбовних, испитних и показних гађања из самоходне хаубице 122 мм 2С1 „гвоздика“ која представљају практичну проверу успешности изведене обуке и прилику да се војници лично увере у борбене и ватрене могућности овог артиљеријског средства. Остварени одлични и врлодобри резултати говоре да су војници претходно савладали све програмом предвиђене садржаје обуке и спремно и мотивисано приступили реализацији гађања.

По повратку са терена следи завршни део индивидуалне специјалистичке обуке када ће се, реализацијом евалуације, оценити обученост ове генерације војника за дужности у оквиру послуга артиљеријских система, а затим и премештај у артиљеријске јединице Копнене војске на обуку за реализацију колективних задатака.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

РАЗЛИКА између нас и њих је што је нама Србија светиња, а њима пословник. Ми смо показали да смо спремни и да чујемо и саслушамо све, а они нису у стању да чују ништа. Када год мисле да ће неког да заплаше, они морају да погледају себе у лице. Срећом, такве кукавице Србију не воде и никада је неће водити.

02. 02. 2023. у 13:42

ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

"ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ" Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

У СКУПШТИНИ Србије данас је дошло до инцидента када су након скандирања посланици опозиционих странака прекинули обраћање председника Србије Александра Вучића.

02. 02. 2023. у 14:04

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (0)

СОЧНО ТЕЛЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ У РЕРНИ: По рецепту најискуснијих кувара - тајна је у брашну