РЕЧНА ФЛОТИЛА НА ОБУЦИ: Артиљерци вежбају на топовима 20мм и 30мм

Танјуг

04. 10. 2022. у 19:41

НА реци Дунав код Новог Сада у току је обука војника на служењу војног рока генерације „јун 2022“ и додатно оспособљавање професионалних војника који су у претходном периоду примљени у јединице Речне флотиле, саопштено је вечерас из Министарства одбране.

РЕЧНА ФЛОТИЛА НА ОБУЦИ: Артиљерци вежбају на топовима 20мм и 30мм

Фото Војска Србије

Војници укрцани на речне бродове се оспособљавају за дужности сигналне службе и послужилаца бродских артиљеријских оруђа, као и за реализацију колективних задатака у операцијама у захвату пловних путева.

У складу са програмом обуке, артиљерци стичу знања и вештине у руковању и одржавању бродских противавионских топова 20мм и 30мм, док се сигналисти оспособљавају за слање и пријем сигнала за општебродске покрете и комуникацију у здруженом пловљењу.

У овом периоду, обука се реализује на сидришту, како би се војници у потпуности припремили за извршавање задатака на својим борбеним станицама који их очекују у пловидби и на извршењу програмских гађања.

Обука војника на служењу војног рока и професионалних војника у Речној флотили се реализује током целе године, а додатним оспособљавањем, које се редовно спроводи у свим јединицама Војске Србије, професионални војници се обучавају за више дужности у оквиру свог рода или службе, чиме се унапређује укупна оспособљеност јединице.

БОНУС ВИДЕО - ОНИ НАС ЧУВАЈУ: Српски војник има најсавременију борбену опрему за све изазове

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

КАТАРСКИ шеик и његова супруга пратили су утакмицу између Бразила и Швајцарске на Светском првенству у Катару када је настао снимак о коме се прича.

30. 11. 2022. у 17:28

Коментари (0)

ПРЕЖИВЕО УЗ ПОМОЋ КОЦКЕ Како је Бјела живео у Америци - сниматељ открио непознате детаље: Извукао нас је