ОБУКА У СЛИКАМА: Како изгледа тактичко увежбавања тенкиста Копнене војске (ФОТО)

Новости онлајн

26. 09. 2022. у 22:56

ПРИПАДНИЦИ батаљона Копнене војске опремљеног тенковима Т-72МС реализују садржаје колективне обуке и тактичка увежбавања на полигонима у касарни и вежбовном простору у околини Ниша.

ОБУКА У СЛИКАМА: Како изгледа тактичко увежбавања тенкиста Копнене војске (ФОТО)

Фото: Министарство одбране Србије

Реч је о редовној обуци која се у циклусима изводи током целе године са циљем одржавања високог нивоа обучености професионалног састава јединице за борбену употребу ових тенкова, а акценат је на оспособљавању професионалних војника који су у претходном периоду примили дужност у јединици.

Током вежбовних активности, тенковске посаде усавршавају тактичке поступке у извођењу борбених дејстава у одбрани и нападу, и пролазе практичну обуку за сигурну вожњу тенка на различитим теренима и за ефикасну употребу тенковског наоружања. У наредној фази обуке, њих очекују тактичке вежбе са бојевим гађањима на којима ће у теренским условима демонстрирати обученост за реализацију најкомплекснијих задатака тенковских јединица.

Континуираном реализацијом широког спектра вежбовних активности и практичне обуке на тенку Т-72МС, обезбеђује се висок ниво борбене готовости тенковског батаљона и уједно поверење тенковских посада у поузданост и моћ новог борбеног средства, чијим је увођењем у наоружање унапређена способност Војске Србије за извођење оклопних и противоклопних дејстава у борбеним операцијама.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НЕ МИРУЈЕ НИ У ПЕНЗИЈИ: Жика открио шта ради после повлачења са телевизије - има везе са српском традицијом