СРПСКИ АРТИЉЕРЦИ: Дивизион самоходних топ-хаубица НОРА-Б52 на обуци

Танјуг

22. 09. 2022. у 19:38

НА полигонима и вежбовном простору у околини Ниша, реализује се колективна обука послуга самоходних топ-хаубица 155 мм Б-52 М-15 „нора“, саопштило је данас Министарство одбране.

СРПСКИ АРТИЉЕРЦИ: Дивизион самоходних топ-хаубица НОРА-Б52 на обуци

Фото Војска Србије

Реч је о редовном обучавању за борбену употребу овог савременог артиљеријског система, које се, са циљем очувања борбене готовости, спроводи у самоходном топовско-хаубичком дивизиону Мешовите артиљеријске бригаде.

Послуге на обуци увежбавају поседање ватреног положаја, правовремно откривање циљева, руковање аутоматизованим системом за управљање ватром и извршење посредног гађања, у складу са задатим стандардима и нормама за ефикасно дејство овим борбеним системом. Самоходна топ-хаубица 155 мм Б-52 М-15 „нора“ је потпуно аутоматизовани систем, који одликује висока тачност и прецизност артиљеријске ватре, уз минимално време за поседање и напуштање ватреног положаја и обраду података.

У саставу Мешовите артиљеријске бригаде налази се дивизион са три батерије наоружане „норама“, чијим је увођењем у оперативну употребу значајно унапређена способност јединице за дејство снажном, изненадном и брзом ватром по циљевима тактичког, оперативног и стратегијског значаја, на наведено је у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

МОЈ ОМИЉЕНИ ПРАЗНИК: Како су Ана и Владе Дивац прославили Тенксгивинг (ФОТО)