ЛЕТЕ У ПАРУ И НА МАЛИМ ВИСИНАМА: Летачка обука на газелама у 204. ваздухопловној бригади

Танјуг

28. 01. 2022. у 22:04

НА војном аеродрому "Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници и у ширем рејону Београда реализује се обука припадника 204. ваздухопловне бригаде за самостално извршавање посебних летачких задатака на хеликоптерима „газела“.

ЛЕТЕ У ПАРУ И НА МАЛИМ ВИСИНАМА: Летачка обука на газелама у 204. ваздухопловној бригади

Фото Танјуг

Обука се реализује с циљем одржавања и подизања нивоа оспособљености за извршавање наменских задатака, како у повољним тако и у сложеним метереолошким условима, дању и ноћу, а пролазе је пилоти 890. мешовите хеликоптерске ескадриле, саопштило је Министарство одбране.

Осим што остварују потребан налет на овом типу ваздухоплова, пилоти се оспособљавају за групно летење на малим висинама по маршрути, реализацију ванаеродромског слетања и полетања пара хеликоптера на необезбеђен терен, у условима када смањена видљивост, једноличност терена и подизање снежне завесе отежавају летење и извршавање задатака.

У обуку је активно укључен и технички састав ескадриле, чији су стручност и професионализам кључни за исправност ваздухоплова и њихову доступност за летење.

Реализацијом обуке у ескадрили, која је у овом периоду тежишни задатак јединице, унапређује се оспособљеност њених припадника за извршавање задатака трагања и спасавања и транспорта ваздушним путем, додаје се у саопштењу.

БОНУС ВИДЕО: НАЈНОВИЈЕ БЕСПИЛОТНЕ ЛЕТЕЛИЦЕ - Дронови који чувају српско небо

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИЈА ОДУШЕВЉЕНА СРБИМА: Оно што су навијачи репрезентације Србије урадили на Светском првенству распаметило Русе

РУСИЈА ОДУШЕВЉЕНА СРБИМА: Оно што су навијачи репрезентације Србије урадили на Светском првенству распаметило Русе

Фудбалска репрезентација Србије играла је против Камеруна у оквиру другог кола Светског првенства у Катару, а утакмица, која је учинила изузетно занимљивом ситуацију на табели групе Г, привукала је и приличну пажњу - у Русији.

29. 11. 2022. у 17:20

Коментари (1)

ВАЖНА ВИДЕО ПОРУКА: Да ли знате чему служи број 0800 011 011 (ВИДЕО)