НА ЊИМА ЈЕ ОДБРАНА СРБИЈЕ: Основна обука будућих подофицира РВ и ПВО (ФОТО)

Novosti online

18. 01. 2022. у 21:28

У ЦЕНТРУ за обуку и усавршавање подофицира „Наредник Милунка Савић“ у току је други модул основне обуке кандидата за подофицире Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране.

НА ЊИМА ЈЕ ОДБРАНА СРБИЈЕ: Основна обука будућих подофицира РВ и ПВО (ФОТО)

Фото: Министарство одбране

На обуци се налазе кандидати који су испунили све услове конкурса расписаног у мају прошле године и који су успешно савладали први модул обучавања за позив подофицира Војске Србије.

У овом модулу, будући подофицири Ратног ваздухопловства и ПВО усвајају неопходна војно-стручна знања и вештине за правилно и сигурно командовање јединицама ранга одељења, чиме стичу услове за стручно усавршавање у Центру за обуку Ратног ваздухопловства и ПВО.

Последња фаза обуке реализује се у јединицама Војске Србије, где се кандидати оспособљавају за дужности техничара за ваздухопловне моторе, наоружање и опрему, операторе на радарским и ракетним системима и опште ваздухопловне дужности.

Курс за подофицире Ратног ваздухопловства и ПВО траје шест месеци и обухвата два основна, специјалистички и модул стажирања. Кандидати који успешно савладају све модуле биће  промовисани у чин водника и ступити у строј професионалних припадника Ратног ваздухопловства и ПВО.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИЗМЕЂУ МЕМШЕ И САКАЛЕ, ИЗМЕЂУ КЛАСИКЕ И МОДЕРНОГ: Добро познати ланац који гарантује угодан одмор и добру услугу