Игра елемената кухиња УНА, за модеран и пријатан амбијент по вашем укусу

Промо

29. 03. 2021. у 14:30

Најтоплијим местом у дому свакако можемо назвати кухињу, посебно ако уживате у кувању и с љубављу припремате оброке за ваше најдраже. Важно је да то буде амбијент који је, пре свега, функционалан, али истовремено пријатан, топао и уређен према вашим захтевима и потребама.

Игра елемената кухиња УНА, за модеран и пријатан амбијент по вашем укусу

Фото: Промо

Најтоплијим местом у дому свакако можемо назвати кухињу, посебно ако уживате у кувању и с љубављу припремате оброке за ваше најдраже. Важно је да то буде амбијент који је, пре свега, функционалан, али истовремено пријатан, топао и уређен према вашим захтевима и потребама.

Кухињска колекција УНА омогућава лаку трансформацију кроз разне стилове, а уколико желите једноставност и сведеност онда је прави избор за вас. Елементи су доступни у декору беле и сиве лак фолије, са хоризонталним апликацијама које доприносе елеганцији. Само један од ова два декора чини више од 30 елемената, а када се овој комбинацији додају радна плоча по избору и неке од ручица из велике понуде, добиће се блистави сјај, али и простор где ћете са задовољством припремати најукусније оброке. Неизоставни елементи сваке кухиње свакако су судопере и славине, а на располагању је широк асортиман, па све можете лепо уклопити.

Фото: Промо

 

Висећи делови, који могу бити затворени, попут кухињског елемента УНА В80, застакљени, попут кухињског елемента УНА В80 СТ, или пак полузастакљени, као што је кухињски елемент УНА В80 Х1В1СТ, уносе естетско освежење у изглед кухиње, док стаклени делови доприносе њеној прозрачности. Како међу доњим кухињскум елементима, тако и међу висећим, има и оних који су нестандардних димензија које омогућавају максималну искоришћеност простора. Неки од таквих елемената кухиње УНА су УНА Д30, кухињски елемент који поседује жичану корпу широког спектра намене, јер је у кухињама увек потребно додатно место за одлагање, а ту су и елементи УНА Д УГ или УНА В УГ, за максималну искоришћеност простора, који су идеалан избор за оне који воле простране угаоне кухиње.

Фото: Промо

 

Уколико желите да се и фрижидер потпуно уклопи у изглед ваше кухиње, без визуелних и естетских одступања, одлично решење је кухињски елемент УНА БД60 УФ, за уградни фрижидер у средишњем делу и додатним полицама.

Амбијент, уз елементе колекције УНА, може попримити модеран и елегантан, али исто тако и индустријски изглед. У случају да је кухиња спојена са трпезаријом, бели фронтови кухињских елемената УНА могу бити идеалан кандидат за модеран изглед трпезарије. За постизање оваквог стила бирајте беле зидове, а што се тиче декора за подне површине, пожељно је да буде у некој топлијој нијанси дрвета. Детаљи од метала у боји злата и стакла даће дозу луксуза, а додатни елементи као што су лустери, лампе и свећњаци биће прави погодак. Такође, цео амбијент може бити употпуњен тепихом са ресама који ће додатно нагласити елеганцију кухиње и саму атмосферу тог простора. Амбијент попут овог не захтева пространост и може бити сјајно решење и за домове са нешто мањим квадратурама, а бела боја ће допринети томе да просторија делује веће.

Уколико је ваша кухиња нешто већих димензија и нема проблем са недостатком природног светла, дизајнери ентеријера Форма Идеале предлажу фронтове у тамно сивом дезену, који су идеални за одређивање правца у којем желите да идете, када је уређивање трпезарије у питању.

За вас који бисте се радије определили за уређење кухиње у индустријском стилу, зидне облоге у дезену бетона или опеке су незаобилазне, а тапети са декором бетона могу бити идеална замена, као нешто доступнија варијанта. Детаљи од перфорираног метала су такође више него пожељни у индустријском стилу, као и декор дрвета у нешто тамнијој нијанси, а биљке ће бити прави контраст и обезбедити пријатну атмосферу у амбијенту.

Који год стил да буде ваш коначан избор, нећете погрешити, а систем елемената УНА даје вам и могућност да се поиграте са дизајном и створите амбијент по својој жељи, док комбиновањем сивих и белих фронтова можете направити ваше идеално решење.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)