Одличне идеје за одличан успех

Промо

18. 08. 2022. у 15:17

ПЛАНИРАЊЕ радне собе за школарце веома се разликује од планирања собе за одрасле. Дете своју собу користи за играње, одмарање, дружење али и маштање, па је због тога одувек представљало изазов за уређење.

Одличне идеје за одличан успех

Фото: Промо

Управо због тога смо креирали неке предлоге за уређење дечијег радног простора, како бисмо вам у сваком смислу олакшали пут до идеалне радне собе, а полазак у школу учинили мање стресним.

Радни сто је свакако главни део дечије радне собе и најбоље је поставити га уз зид или испред прозора, а у зависности од узраста школараца и њиховог карактера, определите се за вама одговарајућу опцију. Када је реч о одабиру кревета за ваше малишане, све је ствар укуса и потреба, у зависности од узраста.

Сто који је постављен уз зид може бити боља опција за продуктивност, посебно код оне деце која лако губе фокус и постају деконцентрисана. Такође, тај положај је добар и због потенцијалног мешања светлости која уме да буде напорно за очи, посебно у јесењим данима када нам је потребно додатно амбијентално осветљење.

Фото: Промо

Најбоље је да зид испред стола буде у веселим бојама пригодним за дечије собе, са довољно декорације да буде занимљив, али не ни превише како им не би одвлачило пажњу. Постављањем стола уз зид добија се и више простора у остатку собе за друге комаде намештаја, а дрво декор и модел компјутер или радног стола можете одабрати према колоритним комбинацијама и функционалности које желите у радној собу вашег школарца.

Сјајан избор стола је компјутер сто ТАЛЕС, у комбинацији декора храста и црног дрвета, а поседује практичну радну површину испод које се налази фиока и затворен сегмент за одлагање свих важних ствари. Својим димензијама одлично ће се уклопити у дечије собе којима је и даље приоритет играње и складиштење играчака.

Опција када је радни сто позициониран код прозора је боља због природног светла и омогуц́ава лепши поглед који може да инспирише додатну продуктивност и креативност, као и улепша расположење. Ова опција се више препоручује за старије школарце који већ имају навику учења и рада домаћих задатака. На прозор можете поставити завесе или ролетне које би омогућиле контролисање колико сунчеве светлости улази у радни простор, као и смањиле могућност ометања од буке.

Савет је да одаберете сто у облику слова Л, уместо стандардног правог стола, јер се школарац на овај начин нец́е осећати ограничено зидовима. Такође, биће довољно простора за складиштење школског прибора и књига. Сјајан пример оваквог стола је компјутер сто АРХИМЕД, у комбинацији декора сивог храста и црног дрвета, који се састоји од радне површине стола и подесивог елемента који се може монтирати под углом од 90 и 180 степени и идеалан је за одлагање књига, прибора и осталих ситница, јер поседује три практичне фиоке и отворени део са полицом.

Фото: Промо

Питајте и малишане за неке идеје о декорацији, а кревет CASTELLO 120 пружиће довољно простора за спавање, док је својим декором сивог храста и тапацираног узглавља у беж штофу одличан избор за велике снове вашег школарца. Уколико имате могућности, размислите и о креирању кутка за читање, без обзира на узраст вашег школарца. Отворена полица МАУРО или било који други модел отворене полице који се уклапа у простор, уз атрактивну столицу, попут баштенске столице SUNRISE, или вреће за седење, биће посебно привлачан део ентеријера вашег школарца, а самим тим ће и која књига више бити сасвим сигурно прочитана.

Креирање личног простора за сваког појединца, посебно за децу, важно је и за неговање осец́аја повезаности у породици. Приликом уређења њиховог простора укључите их у одабир намештаја и декорације.

Поред кревета, нека сами изаберу неку слику за своју собу или, још боље, ураме и прикажу неке од својих цртежа. Питајте их коју тканину или боју преферирају од вашег сведеног избора и укључите их у све ”важне” одлуке. Све ово помоћи ће и вама да уведете своје дете у рутину свакодневног сређивања своје собе, посебно намештања кревета који су баш они изабрали и декорисали.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЧЕМУ ЗАПРАВО СЛУЖИ РУЧИЦА У АУТУ: Видео запрепастио мреже: Нисам ово схватила за 42 године живота