Спаваћа соба као оаза мира и краљевског уживања

Промо

02. 12. 2021. у 13:38

ПРОСТОРИЈА у којој започињемо и завршавамо дан, а која је истовремено омиљено место за одмор, јесте спаваћа соба.

Спаваћа соба као оаза мира и краљевског уживања

Фото: Форма идеале

Из тог разлога, уређење спаваће собе је веома важан задатак коме се треба посветити са пуно пажње, јер свака промена утиче, како на естетику амбијента, тако и на наше лично расположење.

Трудите се да у спаваћој соби максимално искористите простор који имате на располагању. Делимо са вама и неколико дизајнерских идеја за уређење спаваће собе, помоћу којих ћете од ње створити праву оазу за краљевско уживање.

Главни елемент спаваће собе свакако је кревет за спавање, а брачни кревет КЕНТ БК 160 у комбинацији декора белог и сивог храста представља сјајно дизајнерско решење. Одличан додатак је ноћни ормарић КЕНТ НО из истоимене колекције, а практичан је и за одлагање свих потребних ситница.

Додавањем нових лампи, или чак наглашавањем зида занимљивом тапетом или неком пуном бојом, постићи ћете луксузнији амбијент спаваће собе. Снажан утисак оставиће и постељина у јарким бојама или апстрактна уметничка слика изнад кревета. Боје које остављају утисак луксуза, богатства и удобности су краљевска индиго боја, тамно зелена и љубичаста, па можете бирати детаље и декорацију у тим бојама.

Софистицирани изглед додатно можете постићи правим одабиром осветљења. Бирајте пригушена, мање упадљива светла, суптилну расвету, а можете да се играте и сенкама, што ће допринети осећају спокоја.

Уколико је ваш простор углавном опремљен намештајем у неутралном или белом дрво декору, можете додати карактер и удобност кроз патерне и текстуре, или јединственим декоративним комбинацијама и скулптурама.

Фото: Форма идеале

При одабиру намештаја, уместо предимензионираног намештаја радије бирајте минималистичке кревете и ноћне ормариће, ради елегантнијег изгледа.

Уз неутралан амбијент прави избор је кревет АГАТА 200x160 у белој боји, који би дао простору додатни рустични шарм. Додавањем простора за седење спаваћа соба постаје много привлачнија, а амбијент ће улепшати клупа попут табуре клупе ЈЕННY, која је истовремено и веома функционална, јер поседује кутију за одлагање.

Фото: Форма идеале

Француски лежај БОСФОР пружиће додатну естетску вредност амбијенту спаваће собе због тапацираног узглавља и рама, као и висок ниво комфора и посебно наглашену функционалност захваљујући пространој кутији за одлагање постељине.

Широко тапацирано узглавље доноси и више тканине у спавац́у собу, а истовремено дефинише шему боја и пружа осец́ај формалности. Слојеви богатих текстура и меких боја су у контрасту са ефектном зидном уметношц́у, тако да је оваква комбинација увек добар избор.

Уколико су ваш избор тамне тапете на једном зиду, нека то буде зид поред узглавља кревета, саветују дизајнери ентеријера Форма Идеале, док је за остале зидове добро одабрати светлије нијансе зидова.

Препустите се уређењу спаваће собе према саветима које смо поделили са вама, и не заборавите да је важно да додате и свој лични печат, како бисте на прави начин уживали у својој оази мира и опуштања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)