Креативне идеје за креирање тинејџерског кутка

Промо

17. 08. 2021. у 13:36

Тинејџерска соба треба да буде функционалан простор са добрим условима за спавање, одмор, учење и забаву. Самим тим, њено креирање представља прави дизајнерски изазов, јер се кроз овај процес исказују стил и интересовања тинејџера, али и њихове жеље које треба ускладити са буџетом којим се располаже.

Креативне идеје за креирање тинејџерског кутка

Промо

Треба узети у обзир и то да тинејџерски ставови лако могу да се промене, што се често одрази и на њихов стил у одевању, начин понашања, а неретко и на то како желе да изгледа њихова соба, где би могли да позову своје пријатеље на дружење.

Када соба престане да буде дечија и постане тинејџерска, важно је да поред тога што ће се променити намештај, просторију напусте и сви дечији детаљи, а да се посебна пажња посвети актуелним интересовања тинејџера. Судећи по свему реченом, креирати амбијент собе за младе, у односу на уређење дечије собе, сложенији је и изазовнији процес, а да би се адекватно реализовао, савети дизајнера ентеријера су изузетно важни.

Промо

Женски тинејџ кутак

Како је укус тинејџерки подложан променама као и мода, и како омиљена боја која је данас „ин“, може лако постати боја коју не желе после пар месеци ни у свом гардероберу, ни у својој соби, било би мудро да бар покушате да утичете да одаберу неутралну колоритну базу за своју собу, са сведеним намештајем, неутралних боја. Кревет НИЦОЛЕ 01 у белој боји одлично би се уклопио у женски тинејџерски кутак за одмор, а његова предност је резервни лежај, јер ће журке у пиџамама постати саставни део живота ваших тинејџерки. Идеалан избор за радни кутак може бити компјутер сто ЛИБЕР, који одише чистоћом и може их додатно инспирисати да у својој соби одржавају ред и складну организацију.

Савет дизајнера ентеријера је да све веће површине, попут плочастог намештаја, завеса, подова, буду у светлијим, неутралним нијансама, а лични печат у амбијент се може унети кроз одабир боје и патерна постељине, јастучића и декорације. Кроз све те детаље, попут јастучића, лампица и постера, приказује се стил коме теже, а који се може релативно лако заменити уколико се за тим укаже потреба. Неутрални дизајн даје флексибилност која је савршена за тинејџерски простор, а декорација увек може да се замени неком једноставнијом у монохроматским тоновима и да се на тај начин креира елегантан простор у минималистичком стилу, јер је база неутрална.

Мушки тинејџ кутак

Веома је важно успоставити равнотежу између онога што ви желите за вашег тинејџера и онога што он жели за себе. Дечаци у тинејџ периоду почињу несвесно да наглашавају мушки принцип који тек откривају, и неретко пожеле да своју аутентичност и стил изразе кроз неке упадљиве детаље или велике површине, попут зидног декора (упечатљив фото тапет или постер), тепиха карактеристичног дизајна, предмета истакнутих на зиду и зидним полицама, а који су најчешће у вези са њиховим интересовањима. Уређење компјутерског простора је од изузетног значаја за велики број тинејџера, а важан је и простор за дружење кога би требало да буде довољно како се не би осећали скучено.

Као базу за овакав амбијент можете бирати намештај тамнијег дрво декора, као и генерално тамнијих тонова, а искористити прилику и одабрати по њиховој жељи неке упечатљивије декоративне детаље.

Промо

Лежај ФАНТАСТИЦО ПЛУС у плавом штофу, одличан је избор за спавање, а уједно може послужити и као фотеља када је потребно додатно отворити простор и припремити га за дружење. Уз њега се може ускладити компјутер сто ЦТ-1720, специфичног, рустичног и неуједначеног дрво декора, што ће допринети осећају слободе у избору осталих детаља.

Вишефункциналност тинејџерске собе

Тинејџерска соба би требало да буде мултифункционална, јер су и потребе деце у тинејџерском узрасту изражене на различитим животним сегментима. Посебан изазов представља уколико имамо два тинејџера у породици, а једну просторију на располагању, јер је пожељно да соба за децу овог узраста има издвојен простор за спавање, учење, али и забаву.

Кревет на спрат КРСП стабилне конструкције, у који стаје душек димензија 90x200 цм, право је решење за централни део спаваћег дела у соби ваших тинејџера. За радни кутак можете одабрати компјутер сто РЕY и канцеларијску фотељу QЗY-2502, који не заузимају доста простора, а наизменично могу послужити за учење, писање или рад на рачунару. Компјутер сто РЕY је одлично решење и уколико имате простора за два компјутер стола, због његових прилагодљивих димензија. Део за дружење увек може бити одвојен у простору ситним елементима намештаја, попут табуреа, клупа, или јастучића на поду. Овакви детаљи могу функционалност простора подићи на један потпуно други ниво, а њима можете унети и колорит у амбијент. Врећа за седење СОФТ у наранџастој боји разбиће монотонију у амбијенту, а уз њу би се одлично уклопили и табуре ЦУБЕ или табуре РОЛЛЕР у истој боји. Клуб сто са точкићима КЛТ употпуниће амбијент собе и кутка за забаву, а уз то је и веома практичан, јер се због точкића може лако померити и ослободити централни део простора.

Тинејџери опремањем собе први пут добијају прилику да изразе свој стил, па дизајнери ентеријера Форма Идеале саветују да соба садржи што више детаља који им значе, било да је реч о фото тапетама, постерима, декорацији у омиљеној боји, или можда неким јединственим решењима за одлагање књига за које су нашли инспирацију на интернету.

Надамо се да су вам се допале креативне идеје које смо поделили са вама и да ће бити од користи за креирање собе за вашег тинејџера, која ће постати његово омиљено место за учење, дружење и забаву.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (0)

ТРПЕО НЕСНОСНЕ БОЛОВЕ: Мушкарац показао шта је два месеца носио у телу - слика је обишла свет (ФОТО)