Уживајте у светлијем амбијенту

А.Е.

23. 06. 2021. у 12:15

Живот у дому са више извора природне светлости је изузетно пријатан, јер осветљеност простора, поред тога што има добар утицај на расположење оних који у њему живе, доприноси и његовој естетској привлачности.

Уживајте у светлијем амбијенту

Форма Идеале

Овакве ентеријере је лакше и уређивати од оних који су тамнији, са мање извора светлости, а дизајнери ентеријера су посветили много пажње уређењу простора тако да се у њему нагласи осветљеност. За све оне који желе светлије амбијенте, било да имају мање или више извора природне светлости и овога пута деле корисне савете.

Сви који у дому имају просторије са великим прозорима, терасама и светларницима, свакодневно осећају добробити довољне количине природне светлости, а уколико постоји жеља да се она нагласи, предлог је зидове обојити у светле нијансе, а плафоне у чисту белу. За овакав амбијент, који је идеалан за дневни боравак, важно је бирати светле крупније комаде намештаја. Један од предлога је угаона гарнитура ГАЛИЈА ЛУX М у светло сивом штофу, уз који одлично иду клуб столови БЈ-9852 и БЈ-9851.

На трансформацију простора утичу и вештачки извори светлости, па можете бити маштовити при избору додатног осветљења. Као декорацију за вечерње сате можете користити лампионе, свеће и друге амбијенталне изворе светлости, док ће вам потпуни угођај пружити ако на гарнитуру поставите удобне јастуке и лагане прекриваче, или омиљено мекано ћебе.

Форма Идеале

 

Дизајн и распоред намештаја, као и слободан површински простор, могу да учине да простор делује већи него што јесте. Како бисте то постигли, савет је да бирате веће и више комаде намештаја, док на средини просторије не би требало да буде великог намештаја. Сјајну комбинацију савременог дизајна за дневни боравак чине витрине ПИАНО В60-1КСВ/ПН и ПИАНО В90-2КС1Ф/ПН, у комбинацији са ТВ столом ПИАНО ТВ120-1К2Ф/ПН, а обавезан додатак је клуб сто ПИАНО КЛС-1Ф. Висећа полица ПИАНО ВП90/ПН може да послужи за декорацију и одлагање ситница.

Савет је да декорација буде минимална, најбоље у пастелним бојама, а добар избор су увек и зелене биљке.

Транспарентне стаклене површине доприносе прозрачности амбијента, па је за трпезарију одличан одабир трпезаријски сто К-1, са стакленом плочом, уз који се уклапају модерне трпезаријске столице Y-163. Уколико тражите практично решење за одлагање омиљених књига или декорације, нека ваш избор буде отворена полица МАУРО (МXXР331) у белој боји.

За ефекат пространијег амбијента било би добро да намештај буде одвојен од зида, јер намештај постављен уз зидове јасно оцртава границе простора и наглашава колико је тај простор мали. Препорука је да подови буду у светлим нијансама.

Форма Идеале

 

Велика огледала у предсобљу су одличан избор, јер остављају утисак визуелно већег простора, док рефлектовање светлости доприноси ефекту додатне осветљености амбијента. Ципелар ХУГО 24 ОГ и ципелар ХУГО 23 ОГ, у комбинацији огледала и декора аритисан храста, пружиће простору баш такав ефекат, а истовремено бити и изузетно корисни.

Тање завесе могу такође допринети да простор изгледа светлије и веће, а драпере поставите по пуној дужини зида на којем је прозор, како би изгледало да је прозор преко целе површине зида. Дизајнери ентеријера Форма Идеале саветују да на поду оставите што више слободног простора, јер ће се простор чинити већим, а у том изгледу помажу и светли теписи, без јарких шара и дезена.

Форма Идеале

 

Пред вама је прегршт корисних савета како да креирате светлији и пространији амбијент, у коме вам након тога преостаје само да уживате.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)