ШОЛАК ПОКУШАО ДА РЕКЕТИРА БОРИСОВА? "Јунајтед група" покушала да уцењује премијера Бугарске због издавања дозвола за 5Г мрежу

Е. Н.

31. 03. 2021. у 09:22

СПАС Русев, члан Надзорног одбора "Вивакома", телекомуникационе компаније у власништву "Јунајтед групе", покушао је да изврши притисак на премијера Бугарске Бојка Борисова због одлуке да сва три мобилна оператера у тој земљи добију зелено светло за увођење 5Г мреже, објавио је информативни портал "Гласове" из Софије.

ШОЛАК ПОКУШАО ДА РЕКЕТИРА БОРИСОВА? Јунајтед група покушала да уцењује премијера Бугарске због издавања дозвола за 5Г мрежу

Бојко Борисов Фото АП

Како овај медиј наводи, упркос чињеници да је независно тело Регулаторна комисија за комуникације (ЦРЦ) беспрекорно поступило по процедури приликом доношења одлуке да се опсег радио-фреквенција равномерно подели на три оператера, "Виваком" није био задовољан и Рустев је више пута био виђен како долази у кабинет бугарског премијера.

На последњем од тих састанака, Русев је директно Борисову рекао "да ће се сви медији у власништву Јунајтед групе окренути против његове владе у предстојећој предизборној кампањи".

Компанија, чији је власник српски тајкун Драган Шолак уз подршку америчког капитала, недавно је у Бугарској купила медијску групацију "Нова", која обухвата десет ТВ и четири радио-станице, као и онлајн платформу "Нетинфо" коју прати 80 одсто становништва, истичу "Гласове".

- Штавише, како би решавао проблеме које има са владом Бојка Борисова, Драган Шолак је недавно хитно стигао у Бугарску и ушао у ВИП подручје Аеродрома Софија без обавезног PCR теста и карантина у трајању од 14 дана - објавио је бугарски портал.

Како наводе, док су А1 и "Теленор" изјавили агенцији Ројтерс да су задовољни додељеним фреквенцијама, "Јунајтед група" је затражила промену расподеле. То је бугарски регулатор одбацио, пише "Гласове", након чега је почео притисак "који је кулминирао покушајем уцене премијера".

ИСТИ СЦЕНАРИО И У СРБИЈИ

ПРЕМА писању "Гласова", "овај трик Јунајтед група и Драган Шолак користе у многим источноевропским земљама, а сличан скандал је недавно избио у Србији".

Подсећамо, код нас овај тајкун због својих интереса политизује пословне одлуке "Телекома Србија" и води локалну и међународну кампању којом практично покушава да рекетира нашу државну компанију и Републику Србију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

КАТАРСКИ шеик и његова супруга пратили су утакмицу између Бразила и Швајцарске на Светском првенству у Катару када је настао снимак о коме се прича.

30. 11. 2022. у 17:28

Коментари (1)

КУСТУРИЧИНА КРИТИКА САВРЕМЕНОГ ЧОВЕКА: Гледа филмове за одрасле, чека да му Бог пошаље најбољу рибу преко Фејсбука