ПРИВРЕДНА КОМОРА СРБИЈЕ СЕ ПРЕДСТАВИЛА МОНАКУ: Одржана видео-конференција - представљене могућности за инвестирање

Г. ЧВОРОВИЋ

18. 02. 2021. у 13:48

У САРАДЊИ Економског савета Монака, Амбасаде Србије у Паризу и Привредне коморе Србије одржана је видео-конференција на којој су представљене могућности за инвестирање у Србији.

ПРИВРЕДНА КОМОРА СРБИЈЕ СЕ ПРЕДСТАВИЛА МОНАКУ: Одржана видео-конференција - представљене могућности за инвестирање

Фото: Сајт амбасаде Србије у Паризу

Конференција представља наставак дијалога започетог у октобру прошле године у Београду, када је током посете принца Алберта Другог од Монака потписан Меморандум о разумевању између Привредне коморе Србије и Економског савета Монака.

Током презентације представници двадесетак компанија из Монака су се упознали са потенцијалима Србије, кандидата за чланство у ЕУ, највеће земље на Западном Балкану и главног саобраћајног чворишта југоисточне Европе, која, захваљујући бројним споразумима о слободној трговини са ЕУ, Русијом и земљама Цефте чији је члан, располаже значајним могућностима за привлачење инвеститора.

Компанијама из Монака су се обратили генерални директор Економског савета Монака Гијом Роз и амбасадор Србије у Француској и Монаку Наташа Марић која је, између осталог, представила економске резултате Србије и успех у вакцинацији против пандемије, док је директор за стратешке анализе ПКС Михаило Весовић упознао учеснике са актуелном пословном климом и кључним привредним секторима Србије. Представљене су између осталог инвестиционе могућности у Србији у сектору иновација, у области обновљивих извора енергије у пољопривреди.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)