ПОД ЛУПОМ НЕЛЕГАЛНЕ КЛАДИОНИЦЕ: Спроведена контрола, успоставља се ред

Б.Царановић

29. 01. 2021. у 15:22

ОД почетка године, инспектори Министарства финансија - Управе за игре на срећу, су у сарадњи са службеницима Министарства унутрашњих послова спровели на територији Топличког округа контролу нелегалног приређивања игара на срећу.

ПОД ЛУПОМ НЕЛЕГАЛНЕ КЛАДИОНИЦЕ: Спроведена контрола, успоставља се ред

Фото: Depositphotos

Полицијска управа у Прокупљу, Одељења криминалистичке полиције, Одсека за сузбијање привредног криминалитета је том приликом открила нерегистроване објекте у којима су организоване игре на срећу клађење и игре на срећу на аутоматима без одобрење. Опрема која је коришћена за приређивање игара је привремено заплењена.

Осим код нерегистрованих организатора игара на срећу, инспектори су на неколико локација открили нелегалне аутомате и код регистрованих оранизатора игара на срећу, који су такође одузети. Том приликом изречена је мера привремене забране обављања делатности у трајању од 15 до 90 дана.

Против органиизатора игара на срећу без одобрења Управе биће поднете кривичне пријаве надлежном јавном тужилаштву због сумње на кривично дело неовлашћено организовање игара на срећу.

Према Закону о играма на срећу, за неправилност која је утврђена први пут, регистрованом организаотру се забрањује рад 15 дана, а ако се понови, продужава се на 90 дана. Ако се код приређивача и трећи пут, у периоду од 24 месеца пронађу аутомати или опрема без дозволе Управе, истом се одузима одобрење за приређивање. Исте мере предвиђене су и за непријављена уплатно-исплатна места кладионица, столове у играчницама и другу опрему за приређивање игара на срећу.

У Министарству финансија кажу да су коришћењем опреме и локација која нису у легалном режиму, регистровани приређивачи суочени не само са привременим затварањем објеката и кривичним пријавама, већ и потенцијалним губитком дозволе за рад. Сузбијањем сиве економије у овој области, односно онемогућавањем неовлашћеног организовања игара на срећу, осим заштите буџетских прихода, штите се и интереси малолетника, будући да легални приређивачи имају низ обавеза које се односе на друштвено одговорно приређивање.

ОБАВЕЗНЕ НАКНАДЕ

- Тренутно у Србији у овом тренутку има више од 33.000 аутомата и 2.000 уплатно-исплатних места-кладионица, и сви они подлежу режиму лиценцирања, односно потребно је да буду пријављени Управи за игре на срећу и испуне одређене законом прописане услове, а то подразумева и плаћање одређених накнада за одобрење и приређивање -објашњавају у Министартсву фиинансија. - Свако њихово нелегално коришћење, повлачи и кривичну одговорност приређивача, односно организатора игара на срећу, јер доводи и до значајаног губитка буџетских прихода.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЗАХАРОВА: Џонсонова изјава је монструозна - мрачно, недуховито и веома вулгарно