СРБИЈА СВЕТСКИ РЕКОРДЕР ПО РАСТУ ПРИХОДА ОД СТРАНИХ ТУРИСТА: Наша земља једина у свету достигла троцифрену стопу раста

Novosti online

13. 06. 2024. у 16:14

СРБИЈА је успела да постане прва у свету по стопи раста прихода од страних туриста!

СРБИЈА СВЕТСКИ РЕКОРДЕР ПО РАСТУ ПРИХОДА ОД СТРАНИХ ТУРИСТА: Наша земља једина у свету достигла троцифрену стопу раста

Фото П. Милошевић

Министарство туризма и омладине недавно је саопштило да је Србија у првом кварталу ове године била прва дестинација у свету по стопи раста прихода од страних туриста, који су за 127 одсто већи у односу на исти период 2019. године.

У најновијем барометру Светске туристичке организације (УН Тоурисм) наводи се да је неколико дестинација широм света ове године постигло одличне резултате у туризму, међу којима је Србија на првом месту и једина која је достигла троцифрену стопу раста прихода од страних туриста.

Девизни прилив од туризма у првом кварталу ове године износио је 575 милиона евра, што је за 127 одсто више него у периоду јануар–март 2019. године, када су приходи од страних гостију износили 252 милиона евра.

У прва четири месеца ове године наставио се раст туристичког промета у Србији, јер су страни гости остварили повећање долазака за 10 одсто, а ноћења за пет одсто, што заједно са пројекцијама о попуњености смештајних капацитета у наставку године указује да ће 2024. година бити рекордна година за туризам Србије, саопштило је Министарство.

(Блумберг Адриа)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДВА ПУТА СУ ПОКУШАЛИ ДА МЕ УБИЈУ Хитно се огласио се Илон Маск: Опасна времена су пред нама

"ДВА ПУТА СУ ПОКУШАЛИ ДА МЕ УБИЈУ" Хитно се огласио се Илон Маск: Опасна времена су пред нама

УТИЦАЈНИ амерички бизнисмен и милијардер Илон Муск, у светлу пуцњаве на митингу бившег америчког председника Доналда Трампа, рекао је на друштвеној мрежи Икс да су у протеклих осам месеци два пута покушали да га убију.

14. 07. 2024. у 03:26

Коментари (0)

АТЕНТАТ НА ДОНАЛДА ТРАМПА - СВИ ДЕТАЉИ: ФБИ саопштио да се напад се третира као потенцијални терористички чин (ФОТО/ВИДЕО)