УСВОЈЕН ПЛАН ТРАНСФОРМАЦИЈЕ ЕПС-а: Нове организационе структуре и унапређење оперативних процеса без смањења буџета

Novosti online

13. 06. 2024. у 15:14

СКУПШТИНА "Електропривреде Србије" АД усвојила је План трансформације компаније којим су дефинисане промене организационе структуре и унапређење оперативних и финансијских процеса, без смањена буџета зарада.

УСВОЈЕН ПЛАН ТРАНСФОРМАЦИЈЕ ЕПС-а: Нове организационе структуре и унапређење оперативних процеса без смањења буџета

"Електропривреда Србије" и "Србијагас", Фото Танјуг

Усвајањем Плана трансформације највеће енергетске компаније, Србија је испунила важан структурни репер у оквиру аранжмана са Међународним монетарним фондом.

Промене у организационој структури усмерене су, између осталог, на унапређење дигитализације пословних процеса и услуга уз повећање безбедности система и података, ефикасније управљање инвестицијама и људским ресурсима. Структурне промене биће спроведене дуж целог система уз прецизно дефинисане процедуре и одговорност.

Циљ планираних реформи је да „Електропривреда Србије“ постане тржишно оријентисана, профитабилна компанија усмерена на повећање задовољства купаца и остваривање циљева Зелене агенде.

Реализацијом Плана трансформације, ЕПС ће до 2030. године унапредити оперативне перформансе како би у наредним годинама могао да парира најразвијенијим компанијама попут оних у Европској унији. До тада, предвиђена је реализација значајног инвестиционог циклуса уз смањење трошкова.

У току је формирање Канцеларије за трансформацију, коју ће чинити запослени ЕПС и спољни експерти који су препознати као лидери у свом домену, а која ће имати задатак да имплементира План трансформације.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДВА ПУТА СУ ПОКУШАЛИ ДА МЕ УБИЈУ Хитно се огласио се Илон Маск: Опасна времена су пред нама

"ДВА ПУТА СУ ПОКУШАЛИ ДА МЕ УБИЈУ" Хитно се огласио се Илон Маск: Опасна времена су пред нама

УТИЦАЈНИ амерички бизнисмен и милијардер Илон Муск, у светлу пуцњаве на митингу бившег америчког председника Доналда Трампа, рекао је на друштвеној мрежи Икс да су у протеклих осам месеци два пута покушали да га убију.

14. 07. 2024. у 03:26

Коментари (2)

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Хитно се сели 11 српских суперлигашких клубова, ево и зашто!