МОМИРОВИЋ НА ПОСЛОВНОМ ФОРУМУ У ЉУБЉАНИ: Морамо више пажње да посветимо јачању економских веза у региону (ФОТО)

Novosti online

17. 05. 2024. у 15:14

ВИШЕ од сто представника компанија из Србије и Словеније нашло је интерес да се данас састане и размотри могућности за даље инвестиције како у Словенију, тако и у Србију, и управо овакви пословни форуми представљају одличну прилику за наставак развоја међусобне сарадње, изјавио је министар трговине Томислав Момировић након што је данас у Љубљани отворио пословни форум „Привредна сарадња Словенија – Србија“.

МОМИРОВИЋ НА ПОСЛОВНОМ ФОРУМУ У ЉУБЉАНИ: Морамо више пажње да посветимо јачању економских веза у региону (ФОТО)

Фото: Министарство унутрашње и спољне трговине

- Времена пред нама нису једноставна. Рат на истоку Европе, последње протекционистичке мере које је донела Влада САД, без икакве сумње показују нам да морамо више пажње да посветимо јачању економских веза у региону - истакао је министар Момировић.

Непосредно пре почетка Пословног форума министар Момировић састао се са министром за привреду, туризам и спорт Републике Словеније Матјажом Ханом. На састанку је било више речи о инвестицијама и будућој сарадњи две привреде. Министар Момировић је додао да „морамо заједнички да радимо на економском повезивању, да превазилазимо отворена питања и уверан сам да ћемо у наредном периоду показати даље економске искораке у сарадњи наше две државе“.

Фото: Министарство унутрашње и спољне трговине

 

Министар Момировић је током радне посете Словенији одржао састанак и са градоначелником Љубљане Зораном Јанковићем, наглашавајући важност сарадње на свим нивоима како би се унапредила економска повезаност између Србије и Словеније.

- Дотакли смо се свих тема, не само економских, већ и политичких и сигуран сам да у граду Љубљани и у градоначелнику Љубљане Зорану Јанковићу Србија има искреног и истинског пријатеља - закључио је Момировић.

БОНУС ВИДЕО: СЛОВАЧКИ ПРЕМИЈЕР ПРЕДВИЂА СОПСТВЕНИ АТЕНТАТ  - Ова фрустрација ће довести до убиства

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

НАЈВЕЋА ТРАНСФОРМАЦИЈА Како је Фахрета постала Брена - Саша доживео шок кад ју је видео: Ово неће ваљати...