ЗА ДЕСЕТ НАЈБОЉИХ СТУДЕНАТА: Телеком Србија и Колеџ Европе потписали меморандум о стипендирању

Novosti online

04. 12. 2023. у 17:17

КОМПАНИЈА Телеком Србија и ректорка Колеџа Европе Федерика Могерини потписали су данас у Брижу меморандум о разумевању, који подразумева да ће Телеком Србија стипендирати 10 студената на том колеџу, а они ће, заузврат, радити годину дана за ту компанију.

ЗА ДЕСЕТ НАЈБОЉИХ СТУДЕНАТА: Телеком Србија и Колеџ Европе потписали меморандум о стипендирању

Фото К. Михајловић

Генерални директор Телекома Србије Владимир Лучић рекао је за Танјуг да ће стипендирањем 10 студената компанија добити нову генерацију менаџера који ће научити како функционише ЕУ и допринети њеном успешном пословању.

Ово је само један корак напред", рекао је Лучић и истакао да је Колеџ Европа најбитнија институција у Европи имајући у виду да је већина запослених у Европи завршила управо ту постдипломске студије, које обухватају студије економије, права и администрације.

- Мислимо да ћемо стипендирањем 10 младих људи, ми као Телеком, добити једну сјајну нову генерацију менаџера, који ће овде научити како функционише ЕУ, направити нове конекције са тим младим људима и допринети да наша компанија још успешније послује - рекао је Лучић.

Он је објаснио да ће стипендирани студенти бити у обавези да годину дана раде за Телеком Србија и изразио наду да ће неки од њих остати у тој компанији.

- Надамо се да ће неки можда радити у администрацији државе Србије и тиме помоћи фактички и нашој држави да боље разуме функционисање ЕУ институција - рекао је Лучић.

Истакао је да ће цео процес бити јаван и транспарентан и да ће Колеџ Европе помоћи да Телеком Србија, на професионалан начин, одабере десет најбољих студената које ће финансирати од септембра наредне године.

Он је нагласио да је планирано да се од Телекома Србије направи светска и европска компанија и указао да ова компанија већ послује у четири земље које су чланице ЕУ.

- Ми смо потпуно убеђени као компанија да ће и Србија бити једног дана чланица ЕУ и онда волимо као компанија да се припремамо на тај период - навео је Лучић.

Лучић је рекао да је веома поносан због данашњег потписивања и нагласио да је ово веома битан дан за Телеком Србија.

- Наша компанија је, то смо више пута и помињали, посвећена промовисању бизнис конекција и боље сарадње са европским институцијама, европским финансијским институцијама и европским компанијама - навео је Лучић.

Он је истакао да је Телеком Србија прва компанија не само са Западног Балкана, већ и мало шире, која се одлучила на овај потез и изразио наду да ће то подстакнути и друге фирме да путем знања приближе Србију Европи.

(РТВ)

БОНУС ВИДЕО: ПУТЕВИ ЗА БУДУЋНОСТ: Погледајте седму епизоду видео-серијала “Новости”

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МИЛАТОВИЋ ГА ПИТАО ШТА ЋЕ НА ВОЈНОЈ ВЕЖБИ У СРБИЈИ: Кнежевић брутално одговорио црногорском председнику

МИЛАТОВИЋ ГА ПИТАО ШТА ЋЕ НА ВОЈНОЈ ВЕЖБИ У СРБИЈИ: Кнежевић брутално одговорио црногорском председнику

ПРЕДСЕДНИК Демократске народне партије (ДНП) Милан Кнежевић рекао је да је изненађен што га је председник Републике Јаков Милатовић замолио да објасни зашто је био на војној вежби Војске Србије, пошто је на председничким изборима победио захваљујући гласовима Срба, и да је то био феномен достојан филмских јунака Живка Николића.

21. 04. 2024. у 11:06 >> 11:09

Коментари (0)

КАКВА КЛОПКА: Овако је полиција надмудрила хулигане и похапсила актере велике туче навијача пред вечити дерби (ФОТО/ВИДЕО)