ЂУРИЧИН: Стопроцентно власништво државе у Ер Србији изузетно позитивна вест

Танјуг

13. 11. 2023. у 14:42

ПРОФЕСОР Економског факултета Драган Ђуричин изјавио је данас да је одлука државе да од Етихада преузме преостали власнички удео у Ер Србији и буде 100 одсто власник националне авио-компаније изузетно позитивна вест.

ЂУРИЧИН: Стопроцентно власништво државе у Ер Србији изузетно позитивна вест

Фото: Ер Србија

- Познато је да државу чине химна, застава, устав и национална авио-компанија. Србија је имала велике проблеме до 2014. године са тадашњим ЈАТ-ом. Онда је у склопу мера фискалне консолидације и генералног поправљања слике Србије у свету дошло до трансакције са Етихадом - рекао је Ђуричин за Танјуг.

Додао је да је стратешка сарадња са Етихадом била добар потез, јер је подигла ниво активности Ер Србије, као и број авиона у флоти. На питање због чега је у овом моменту дошло до комплетног преузимања власништва над Ер Србијом, Ђуричин је рекао да је то опредељно интересима Србије и интересима њеног стратешког партнера који је давао авионе на лизинг.

- То показује снагу Србије и њене финансијске могућности да преузме стопроцентно власништво, са којим може после тога да прави нове врсте стратегијских алијанси са новим компанијама - оценио је Ђуричин. Коментаришући најаву министра финансија Синише Малог о набавци нових авиона и отварању нових авио-линија, Ђуричин је навео да је то најављено у функцији ширења бизниса и веће профитабилности.

- Бизнис који је здрав расте по одрживој стопи, набавка авиона је у функцији ширења бизниса и веће профитабилности бизниса. То је позитивна ствар. Трендови у авијацији су позитивни у последње време, тако да се Србија прикључује тим трендовима на најбољи начин - закључио је Ђуричин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЈЕЗИВА СУДБИНА СРБИНА КОЈИ ЈЕ ПОГИНУО У АМЕРИЦИ: Последњи Гојков лет пред полагање за лиценцу завршио се трагично

ЈЕЗИВА СУДБИНА СРБИНА КОЈИ ЈЕ ПОГИНУО У АМЕРИЦИ: Последњи Гојков лет пред полагање за лиценцу завршио се трагично

ГОЈКО Дамјанић (58), који је трагично изгубио живот у авионској несрећи у округу Палм Бич, био је омиљен међу Србима који су живели на Флориди, а ова трагедија дубоко је потресла и шокирала све наше сународнике који живе преко океана.

12. 07. 2024. у 14:32

Коментари (0)

Овог лета правац на Кипар - НИКАД ЈЕФТИНИЈЕ!