МОСКВА ИЗНЕЛА КАРТЕ НА СТО: Русија незадовољна, откривено и због чега

Танјуг

10. 06. 2023. у 15:40

РУСИЈА још није задовољна како се спроводи споразум о извозу житарица из црноморских лука, изјавио је данас заменик министра спољних послова Руске Федерације Сергеј Вершињин после састанка са високим трговинским званичницима УН.

МОСКВА ИЗНЕЛА КАРТЕ НА СТО: Русија незадовољна, откривено и због чега

Фото: AP Photo/Richard Drew

- Не можемо бити задовољни како се спроводи овој договор јер баријера на извоз наших производа није отклоњена - поручио је Вершињин.

Русија је запретила да ће 17. јула одустати од споразума уколико не буду испуњени њени захтеви о побољшању услова за извоз руских житарица и ђубрива.

Иако извоз руских житарица и ђубрива не подлеже санкцијама Запада, званична Москва упозорава да финансијска и логистичка ограничења, као и потешкоће са осигурањем бродског транспорта и даље представљају баријеру за извоз руских производа у свет.

Руски амбасадор у Турској изјавио је у петак да упркос текућим консултацијама са Уједињеним нацијама нема основа да се продужи договор о извозу житарица, пренела је агенција РИА.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

САД ТО НЕ ЈЕДЕ: Дијана открила који је омиљени Нолетов слаткиш из детињства (РЕЦЕПТ)