"НЕ НАМЕРАВАМО ДА СЕ ОГРАЂУЈЕМО ОД ДРУГИХ" Путин поручио - Русија ће остати део привреде света

Новости онлајн

09. 06. 2023. у 15:56

ПРЕДСЕДНИК Русије Владимир Путин изјавио је да Русија нема намеру да се ограђује од других, као ни да производи све сама по било коју цену. Русија ће остати део привреде света, истакао је он.

НЕ НАМЕРАВАМО ДА СЕ ОГРАЂУЈЕМО ОД ДРУГИХ Путин поручио - Русија ће остати део привреде света

FOTO: Tanjug/AP

- Ми не намеравамо да се ограђујемо од других у светској привреди. Посебно од перспективних центара развоја светске економије. То не значи да по сваку цену треба да производимо у земљи, ништа слично не планирамо. Настојаћемо да останемо и остаћемо део светске привреде у целини - рекао је руски председник на састанку да лидерима делегација ЗНД и Евроазијске економске уније.

Подсетимо, Путин је недавно рекао да западне компаније које су се повукле из земље нису очекивале од Русије такву предузимљивост, јер су упражњена места на тржишту брзо заузеле домаће компаније.

- Наша привреда и бизнис, приватни бизнис, предузећа толико су ојачали да они прилично лако заузимају места која су се упразнила у главним гранама индустрије. Изгледа да нико од нас није очекивао толику предузимљивост. Услед тога је и стање на тржишту рада боље него икада, као и раст привреде и раст индустријске производње - рекао је он.

(Спутњик)

БОНУС ВИДЕО:

ЗАЈЕДНИЧКЕ ПАТРОЛЕ: Руска и кинеска авијација осам сати изнад азијско-пацифичког региона

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

БЕЖИТЕ ОД ДУГА БАНКАРИМА: Дозвољени минус у Србији четири пута скупљи него у Словенији и Хрватској