ДРЖАВА ПОНОВО ДЕЛИ ПО 5.000 ДИНАРА: Ево ко може да се пријави и шта је све потребно од докумената

Новости Онлајн

08. 06. 2023. у 15:24

НОВИХ 100.000 ваучера за одмор у Србији највероватније ће почети да се деле од понедељка, 12. јуна, а вредност је као и претходног пута 5.000 динара. Да подсетимо, 30. маја подељен је исти број ваучера за само неколико сати, па је Влада Србије одлучила да још једном подржи грађане да летују у својој земљи.

ДРЖАВА ПОНОВО ДЕЛИ ПО 5.000 ДИНАРА: Ево ко може да се пријави и шта је све потребно од докумената

Фото: Профимедиа/Илустрација

Право на ваучере имају пензионери, затим особе старије од 65 година, рачунајући од дана у коме се подноси пријава за доделу ваучера, а не примају пензију, незапослени са евиденције Националне службе за запошљавање, као и корисници посебне и привремене новчане накнаде, такође и корисници права на додатак за помоћ и негу другог лица, запослени са примањима која не прелазе 70.000 динара месечно, ратни војни инвалиди и цивилни инвалиди рата са примањима такође до 70.000.

На субвенционисани одмор могу да рачунају и корисници права на накнаду на породичну инвалиднину по палом борцу, као и носиоци активног породичног пољопривредног газдинства који су се изјаснили да се баве искључиво пољопривредом и уписани су у регистар газдинстава.

Ваучер се може користити искључиво у угоститељским објектима изван места пребивалишта и изван места студирања, и то у трајању од најмање пет ноћења.

НЕОПХОДНА ДОКУМЕНТА ЗА ВАУЧЕРЕ:

- пензионери на увид достављају фотокопију решења о оствареном праву на пензију или пензиони чек

- старији од 65 година који не остварују право на пензију прилажу потписану изјаву да немају пензију, на обрасцу који се објављује на сајту Министарства и ЈП “Пошта Србије“
- запослени са примањима, која не прелазе износ од 70.000 динара месечно стављају на увид оригинал потврде о запослењу и оствареној заради исплаћеној у месецу који претходи месецу у коме се подноси пријава, коју издаје послодавац или исплатни листић
- студенти прилажу оригинал потврду високошколске установе о свом статусу за текућу школску годину
- резервација смештаја

ПРЕКО 5.000 ПЛАЋА ПУТНИК

Оно што је важно јесте да, уколико је износ рачуна већи од 5.000, корисник је дужан да остатак суме исплати из сопствених средстава, а уколико је мањи, ваучер покрива цео износ, а разлика до 5.000 динара се не може накнадно искористити.

Попуњена пријава, са потребном документацијом, искључиво се подноси преко шалтера ЈП “Пошта Србије“, на територији целе земље. Она ће се евидентирати са тачним датумом и временом предаје.

Ваучер може да користи само особа на чије име он гласи и користи се искључиво у угоститељском објекту за који је издат, односно у ком је резервисан смештај. Име објекта биће одштампано на самом ваучеру.

Потенцијални корисници су у обавези да на шалтерима ЈП „Пошта Србије“ поднесу пријаве најкасније 30 дана пре почетка реализације аранжмана, односно период од дана подношења пријаве до првог дана коришћења резервисаног аранжмана не може да буде краћи од 30 дана.

БОНУС ВИДЕО: ОТВОРЕНА ТУРИСТИЧКА СЕЗОНА У БЕОГРАДУ - Подигнута застава у Скадалији

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

ЈА САМ МОМЧЕ СА КОСОВА Милан Васић стигао на КиМ - поделио слике: Ово је моја душа (ФОТО)