БРИТАНСКА ВЛАДА ПРЕГОВАРА СА ТРГОВЦИМА: Желе да их обавежу да ограниче цене хлеба и млека

Novosti online

28. 05. 2023. у 23:17

БРИТАНСКА влада разматра планове да обавеже трговце на мало да ограниче цене основних прехрамбених артикала, као што су хлеб и млеко, извештава "Телеграф", пошто су цене основних намирница наставиле да расту двоцифрено.

БРИТАНСКА ВЛАДА ПРЕГОВАРА СА ТРГОВЦИМА: Желе да их обавежу да ограниче цене хлеба и млека

Фото Пијаца ПГ

 Међутим, на питање о контроли цена, министар здравља Стив Баркли је рекао за Би-Би-Си да то није тако разумео, пренео је Ројтерс.

Канцеларија премијера Ришија Сунака разговара са ланцима супермаркета о споразуму сличном оном постигнутом у Француској, где главни малопродајни ланци наплаћују најнижи могући износ, објавио је "Телеграф".

-Колико сам схватио, влада ради конструктивно са супермаркетима на томе како да се реши стварна забринутост око инфлације, везане за прехрамбене производе и трошкове живота, и то на начин који, такође, води рачуна о утицају на добављаче, рекао је Баркли.

Британија има највећу стопу инфлације када су у питању прехрамбени производи у западној Европи. Цене су порасле за више од 19 одсто прошле године, што је највећи пораст од 1970-их. Буџети домаћинстава су оптерећени и порастом цена енергената, делом изазваним сукобом у Украјини.

Велики супермаркети, као што су "Теско" и "Сејнсбери", најавили су снижење цена појединих прехрамбених производа последњих недеља.

Ендрју Опи из Британског малопродајног конзорцијума (БРЦ) рекао је да су високе цене хране директан резултат растуће цене енергената, транспорта и рада, као и виших цена које се плаћају произвођачима хране и пољопривредницима.

(рт.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НАПЕТА СИТУАЦИЈА НА КиМ: Сви прилази Бањској и даље блокирани - Јариње и Брњак затворени

НАПЕТА СИТУАЦИЈА НА КиМ: Сви прилази Бањској и даље блокирани - Јариње и Брњак затворени

У СЕЛО Бањска, у општини Звечан, ни јутрос се не може ући ни изаћи. Сви прилази су блокирани јаким полицијским снагама, а још увек није познато када ће бити одблокирани.

25. 09. 2023. у 09:43

ЧЕКАМ ДА СЕ ОПЕТ НАПИЈЕ И ДА МЕ ОВАЈ ПУТ УБИЈЕ: Језива исповест супруге славног хрватског спортисте

"ЧЕКАМ ДА СЕ ОПЕТ НАПИЈЕ И ДА МЕ ОВАЈ ПУТ УБИЈЕ": Језива исповест супруге славног хрватског спортисте

Јавност у Хрватској још је згрожена вешћу да је њихов прослављени рукометаш Денис Бунтић крвнички претукао супругу, а још је шокантнија вест да је он пуштен из притвора уз забрану приласка супрузи.

25. 09. 2023. у 10:10

Коментари (0)

АМЕРИЧКИ ГЛУМАЦ ПОСТАО СРПСКИ ЗЕТ Оженио нашу глумицу, па заиграо у српском филму: Мислио сам да знам да глумим док нисам срео Лауша