ГДЕ СРПСКИ ТУРИСТИ ПУТУЈУ ЗА ПРАЗНИКЕ: Интересовање веће него пре ковида

Е.Б.Т.

10. 04. 2023. у 18:00

НАЈВИШЕ грађана Србије планира да путује у европске градове аутобусом током предстојећих ускршњих и првомајских празника. Међу најзанимљивијим градовима су Истанбул, Солун, Софија, Темишвар, Праг, Беч, али и места из северне Италије као и они из нашег непосредног окружења.

ГДЕ СРПСКИ ТУРИСТИ ПУТУЈУ ЗА ПРАЗНИКЕ: Интересовање веће него пре ковида

Фото Б. Субашић

Ово наводи директор Националне асоцијације туристичких агенција Србије ЈУТА, Александар Сеничић, истичући да је интересовање чак веће него у годинама пре ковида.

- Највеће је интересовање за европске градове, пре свега за она најјефтинија путовања аутобусом – указује Сеничић. - Ту имамо разна путовања од два до пет или шест ноћења зависно од дестинације. У нашем окружењу, туристима из Србије најзанимљивији су градови у Северној Македонији, Охрид и Скопље, које посећују или у комбинованим турама или сам Охрид, те Црна Гора, где у овом периоду влада подједнако интересовање и за север и за приморје.

Велико интересовање је, како додаје, и за обиласке градова у Босни и Херцеговини, попут Требиња, Сарајева, Бањалуке, Мостара.

- Највише људи ће бити на оваквим путовањима с обзиром на ниске цене које се крећу од 30 до 39 евра, па до 200 евра, зависно до дестинације и дужине боравка – наводи Сеничић. - У овом периоду године увек је велико интересовање и за нешто скупље аранжмане за европске градове, у које се путује авионом. То су Истанбул, Рим, Барселона, Лисабон, Валенсија, Болоња, Париз, а један део њих покривен је редовним линијама Ер Србије.

Међу занимљивим дестинацијама су, како истиче, и Кипар и Египат. Он наводи да у Египту већ може да се купа, те да имамо и велики број летова за ту дестинацију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

ИСПОВЕСТ СВЕДОКА КРВОПРОЛИЋА У БАЊСКОЈ: Бојана Мијаиловића полицајци тзв. Косова стрељали у шуми