ВЕШТАЧКО ДИЗАЊЕ ТЕНЗИЈА: Струка није против једночланог акционарског друштва у ЕПС-у

Novosti online

01. 04. 2023. у 17:29

НИСУ тачне информације које су поједини медији пласирали да је "струка против једночланог акционарског друштва у ЕПС-у", наводи ТВ Пинк.

ВЕШТАЧКО ДИЗАЊЕ ТЕНЗИЈА: Струка није против једночланог акционарског друштва у ЕПС-у

Фото ЕПС

Наиме, ради се само о још једном од бројних покушаја да се јавности представи да у овом случају постоји сукоб између политике и струке.

Влада је одлучна да спроведе неопходну реформу ЕПС. 

Вест да Научни савет ЕПС предлаже прекид трансформације предузећа у акционарско друштво пласирана је као вест да је струка против прве фазе реформе тог предузећа, али је истина другачија, тврди Пинк. Осим председника Савета за енергетику и декана Грађевинског факултета одлуку Научног савета суштински није подржао ниједан други угледни и уважени члан универзитетске и научне заједнице.

- Држава, пре свих, брине о државном предузећу и запосленима тамо и то је показала више пута, тако да је тај страх и изазивање неке несигурности код оних који раде тамо беспотребна. Мислим да за то нема потребе. Циљ нам је боље, ефикасније и уређеније предузеће - казао је доктор економских наука Стевица Деђански.

Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић изјавила је јуче да неће бити приватизације Електропривреде Србије, већ се ради о манипулацијама протеклих дана када је реч о седници надзорног одбора и усвајања новог статута.

- Статут се бави управљањем, сведоци смо да у енергетској кризи, колико је битно да имамо снажна енергетска предузећа - рекла је Ђедовић.

Ђедовић је рекла да је други проблем спровођење инвестиција, односно то се мора променити како би се боље њима управљало.

- Желимо да вратимо одговорност на предузеће, да постоје структуре управљања које ће бити одговорне. Морају да се доведу професионални људи који ће се борити да наша предузећа буду стабилност наше привреде - рекла је Ђедовић.

Председник Србије Александар Вучић се током обраћања на отварању деонице ауто-пута "Милош Велики" дотакао и промена у Електропривреди Србије.

- Што се ЕПС-а тиче, важно је то питање, али то је као и у свему другом, као и у држави када хоћемо да мењамо ствари отпори су свуда, на сваком месту, штрајкови на сваком кораку, свуда све иде тешко, сви хоће да сачувају своје привилегије, сви хоће да наставе да лепо живе, ако је могуће да се ради мање. Шта мислите колико је Дробњаку тешко да има над главом Синишу Малог сваки дан. И не сањате колико му је тешко, али мора да има, у противном никада не бисмо имали паре за путеве - појаснио је председник Вучић.

Додаје и то да су из најбоље намере позвали светске стручњаке да помогну по овом питању.

- Зато смо ми позвали оне који то знају најбоље у свету да нам по том питању помогну. Да ли ће да буде безброј отпора? Оних трикова најбеднијих и најјаднијих - "а доводиш нам Норвежане, нема Срба паметних". И онда, шта на то да кажете. А што доводиш Кампаца? То ти се свиђа ово ти се не свиђа. А што си довео целу петорку Партизана? Па то ти се свиђа ово ти се не свиђа. То је Србија, та борба против привилегија ће увек бити тешка, увек за политичаре највећа, за оне људе који се обраћају наороду - рекао је председник.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

"ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА" Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

ТУРКИЊА Дилара Давидовић већ пет година живи у Босни, у Брчком. Удала се за Александра, имају девојчицу и многи сматрају да се савршено уклопила.

28. 05. 2023. у 08:48

Коментари (0)

ДА УПАМТЕ, ЈЕДНОМ ЗА СВАГДА! Новак Ђоковић пред целим светом загрмео о Косову и Метохији