ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ НА ОТВАРАЊУ ДЕОНИЦЕ НОВИ БЕОГРАД-СУРЧИН: Излаз на ауто-пут "Милош Велики" биће скраћен за око 10 километара

Новости онлајн

01. 04. 2023. у 09:53

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић присуствоваће данас церемонији отварања деонице Нови Београд – Сурчин ауто-пута "Милош Велики“.

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ НА ОТВАРАЊУ ДЕОНИЦЕ НОВИ БЕОГРАД-СУРЧИН: Излаз на ауто-пут Милош Велики биће скраћен за око 10 километара

Фото: Танјуг

Церемонија отварања деонице почиње у 11 часова, најавила је Служба за сарадњу с медијима председника Републике.

Градња је почела крајем марта 2021. године, а том саобраћајницом, која има урађену и бициклистичку стазу и тротоар за пешаке, излаз на аутопут "Милош Велики" биће скраћен за око 10 километара, јер више неће морати да иду преко ауто-пута Београд - Загреб.

Комерцијални уговор за деоницу Нови Београд - Сурчин потписан је са компанијом "Чајна комјуникејшнс констракшн компани", а његова вредност је 70,5 милиона евра.

Та деоница ауто-пута "Милош Велики" је била грађевински веома захтевна, јер пролази кроз насељено подручје.

Возачи ће моћи да се укључе из Војвођанске улице и Јурија Гагарина на Новом Београду.

Градска магистрална саобраћајница Нови Београд - Сурчин пројектована је за брзину кретања возила од 80 километара на час.

Има по три траке, разделни појас од пет метара, пешачке стазе ширине по два метра и банкине. На траси су изграђена и три моста, један мост-канал и један надвожњак.

Крај ове деонице је код следеће велике петље у Сурчину, после које почиње аутопут "Милош Велики".

Пројекат је урадио Саобраћајни институт ЦИП.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

МЕТА ЈЕ СРБИЈА! Вучић о притисцима на нашу земљу - Загреб, Приштина, део политичке Подгорице и Сарајева желе промену власти у нашој земљи

МЕТА ЈЕ СРБИЈА! Вучић о притисцима на нашу земљу - Загреб, Приштина, део политичке Подгорице и Сарајева желе промену власти у нашој земљи

ЗАГРЕБ, део политичког Сарајева, део политичке Подгорице и Приштина желе по сваку цену да дође до промене власти у Србији, рекао је председник Србије Александар ВУчић у Хит Твиту.

28. 05. 2023. у 21:22

Коментари (0)

ПУТНИЦИ У ЧУДУ ГЛЕДАЛИ: Шта је возач у градском аутубосу у Београду окачио изнад главе (ВИДЕО)