У "ПОШТУ" ПО ТАГ: Од данас у 100 пословница продаја уређаја

С. Б.

27. 03. 2023. у 06:20

УРЕЂАЈ за електронско плаћање путарине од данас ће грађани моћи да купе на шалтерима сто пословница "Пошта Србије". Кошта 2.022 динара и намењен је искуљчиво за путничка возила. Када га купе, возачи могу једноставно да га региструју преко платформе и плаћају коришћење ауто-пута без задржавања на рампама.

У ПОШТУ ПО ТАГ: Од данас у 100 пословница продаја уређаја

Фото Н. Фифић

Наредни корак је потписивање споразума са земљама региона, што ће омогућити да путник са истим ТАГ уређајем плаћа путарину у више различитих земаља.

Уговор о пословној сарадњи данас су на штанду Министарства саобраћаја на 55. Међународном Сајму аутомобила, потписали Зоран Ђорђевић директор "Пошта Србије" и Зоран Дробњак директор "Путеви Србије". До краја месеца ТАГ-ови ће се продавати у пословницама "Поште".

- Од 20212. годиен смо изградили 596 километара пута, ау плану је још 900 километара - истакао је министар саобраћаја Горан Весић. - Треба да обезбедимо да људи брзо користе те путеве. У Србији је регистровано 2,8 милиона аутомобила. Од корисника ауто-путеваполовина користи електронску наплату, а половина то ради ручно. У пракси увек су гужве у длеу где се ручно плаћа, јер мора да се узме новац, врати кусур. Потребно је мотивисати возаче да користе електронску наплату. Влада је недавно донела одлуку о поскупљењу путарине за 14 одсто, али је зато за електронско плаћање повећана за осам одсто и на тај начин први пут у историји имамо две цене јер желимо људе да стимулишемо.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

НОВА ЦЕНА ХЛЕБА ОД ПЕТКА: Биће још јефтинији - ево колико ће коштати Сава