Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре на 55. Међународном салону аутомобила

Novosti online

22. 03. 2023. у 09:27

НА 55. Међународном салону аутомобила, који се на Београдском сајму одржава до 28. марта, по први пут представља се Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре на посебном штанду.

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре на 55. Међународном салону аутомобила

Foto: Ministarstvo

На штанду Министарства у хали број 2, представиће се јавна предузећа “Путеви Србије” и “Коридори Србије”, као и Агенција за безбедност саобраћаја, које ће, свака у свом домену, представити посетиоцима сајма све услуге које нуде, али и указати на значај одговорног понашања у саобраћају.

Тако ће, кроз различите видео спотове, флајере, књиге, али и кратке и занимљиве едукативне форме, сви посетиоци моћи да се информишу како о погодностима које нуде јавна путарска предузећа, тако и начинима на које могу да сачувају свој и туђе животе у саобраћају.

Foto: Ministarstvo

Тако ће представници ЈП “Путеви Србије” посетиоцима указати на све предности и висок квалитет услуга из области електронске наплате путарине, пружити квалитетне информације о електропуњачима и другим активностима које то предузеће спроводи у циљу унапређења система наплате путарине и сарадње са корисницима.

Такође, промовисаће и јединствену платформу за електронску наплату путарине која је тренутно доступна искључиво физичким лицима на територији Србије, а у наредној фази, очекује се приступање земаља региона, првенствено оних које учествују у пројекту “Отворени Балкан“.

Заинтересовани посетиоци ће моћи да закључе уговор о куповини уређаја за ЕНП, изврше допуну уређаја за електронску наплату путарине или за исти вежу своју платну (дебитну/кредитну картицу) и тиме додатно олакшају своје путовање.

Foto: Ministarstvo

 

Такође, сви који посете станд Министарства, моћи ће да се информишу о томе како напредују велики пројекти из области путне инфраструктуре, међу којима су најзначајнии аутопут Сремска Рача – Кузмин, са мостом преко реке Саве, обилазница око Београда, брза саобраћајница Нови Београд – Сурчин, која ће бити пуштена у саобраћај већ 31. марта, аутопут од Прељине до Пожеге, саобраћајница Иверак – Лајковац и други.

Истовремено, ЈП “Путеви Србије” и на овом салону аутомобила наставља своје едукативне кампање у циљу подизања свести о безбедности у саобраћају  - „Три секунде цео живот“, „Не вози зауставном траком, не заустављај живот“ и „Знак значи живот“.

Кроз дружења са познатим аутомобилистима, али и озбиљним разговорима са онима који су преживели саобраћајне несреће и најбоље знају како један тренутак сопствене или туђе непажње може да буде кобан, Агенција за безбедност саобраћаја и на овом салону наставља своју мисију подизања свести јавности о том важном питању.

Сваког дана посетиоце чека симулатор превртања, а они који буду сели у аутомобил и на својој кожи осетили како изгледа када се возило преврне, тешко да ће више сести у ауто, а да не вежу сигурносни појас.

Ту их чекају и симулатор “пијане наочаре”, а моћи ће да погледају и како ради “пресретач” Саобраћајне полиције.

Сви који посете штанд Министарства у данас у 15 сати моћи да се друже са аутобомилистом Николом Миљковићем, док ће његов колега, Душан Борковић дружити са посетиоцима у петак у подне.

Током сутрашњег дана, посетиоци ће моћи да чују потресна сведочења жртава саобрајаћајних незгода, које ће кроз своја искуства указати другима како да се сачувају.

Субота ће бити резервисана за најмлађе, који су и најугроженији учесници у саобраћају, па ће их тог дана “Пажљивко” научити како да се безбедно понашају у саобраћају. Малишане очекују радионице, а најсрећнији у наградној игри добиће на поклон аутоседишта.

У недељу ће “Пошта Србије” и “Путеви Србије” потписати Споразум о продаји уређаја за електронску наплату путарине.

Пре него што под куполе Београдског сајма данас буду дошли први посетиоци, салон је синоћ свечано отворио министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (0)

АМЕРИ ГЛЕДАЈУ И НЕ ВЕРУЈУ: Никола Јокић их је све запањио и не могу да дођу себи