УЛАЖУ У НУКЛЕАРКЕ: Француски парламент подржао план владе о нуклеарној обнови

Танјуг

22. 03. 2023. у 00:10

ДАН након што је влада Француске једва преживела гласање о неповерењу због најављене реформе пензионог система, француски парламент данас је великом већином гласова подржао план владе о улагању у нуклеарну енергију.

УЛАЖУ У НУКЛЕАРКЕ: Француски парламент подржао план владе о нуклеарној обнови

Фото Танјуг/АП

План нуклеарне обнове, чија је кључна тачка изградња шест нових нуклеарних реактора, одобрен је у француском парламенту са 402 гласа за и 130 против, преноси Ројтерс.

-После Сената прошлог месеца, Доњи дом је вечерас великом већином гласао за план нуклеарне обнове, који је резултат заједничког рада у борби против климатских промена и гарантује наш енергетски суверенитет, истакла је премијерка Елизабет Борн у својој Твитер објави.

На јучерашњем гласању о неповерењу француској влади, 278 посланика је подржало опозициони предлог за изгласавање неповерења, а девет посланика више, то јест њих 287, гласало је против рушење владе премијерке Борн.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (0)

НИКАДА О ОВОМЕ НИСАМ ПРИЧАО Неле на ХРТ-у о рату и свом пореклу: У мом породичном стаблу има и Хрвата и Срба и Муслимана