РАСТЕ КАМАТА: Федералне резерве планирају повећање каматних стопа за 0,25 одсто

Танјуг

21. 03. 2023. у 17:17

АМЕРИЧКЕ Федералне резерве планирају да повећају каматне стопе за 0,25 одсто, упркос постојећим тензијама у банкарском сектору.

РАСТЕ КАМАТА: Федералне резерве планирају повећање каматних стопа за 0,25 одсто

Фото Shutterstock

Економисти углавном предвиђају да ће ФЕД повећати распон циљане стопа федералног фонда, на између 4,75 и пет одсто, пренео је ЦНБЦ.

Америчко регулаторно тело разматра да променом каматних стопа покуша да смири финансијско тржиште и заустави даљи пропаст банака, што може изазвати забринутост.

Како је наведено, растуће стопе могле би да појачају притисак на банке и да угрозе мала предузећа и друге зајмодавце.

Инвеститори траже од председника ФЕД-а Џерома Пауела да гарантује да та институција може да сузбије проблеме унутар банкарског система.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

Коментари (0)

ДОВЕЛИ АРЕНУ У ЗАГРЕБУ ДО УСИЈАЊА: Саша Матић и Милица Павловић запевали заједно - певач прекинуо одмор да би гостовао на концерту (ВИДЕО)