ПРОИЗВОЂАЧИ МЛЕКА АПЕЛУЈУ: Што пре увести прелевмане на увоз сирева

Е.Б.Т.

21. 03. 2023. у 16:04

ПРЕДСТАВНИЦИ трговинских ланаца траже од млекара да оборе цене својих млечних производа и да од 1. априла буду исте као код увезених из ЕУ. Ово је данас изјавио представник произвођача млека из Баната, Вукашин Баћина, и апеловао на државу да што пре уведе прелевмане на увоз сирева.

ПРОИЗВОЂАЧИ МЛЕКА АПЕЛУЈУ: Што пре увести прелевмане на увоз сирева

Фото Архива

- Ако држава не уведе прелевмане у висини од 330 динара по килограму у наредних 10 дана, млекаре обарају цену сировог млека и стају са откупом млека, јер неће моћи да продају свој производ – истакао је Баћина. - Велики број запослених у млекарама могао би да остане без посла, а произвођачи млека ће бити принуђени да продају краве кланицама.

Он је указао да се наставља тренд пада цена млека и млечних производа у Европској унији усмерен ка извозу у земље које су ван ЕУ.

-Увоз млечних производа нарочито сирева, у прва два месеца ове године, био је око 2 380 тона – истакао је Баћина. - Овај увоз сирева ствара даљи пад цене сировог млека у нашој земљи. Захтевамо хитну и брзу реакцију државе. Не смемо дозволити да увозници и трговински ланци гасе фарме и млекаре по Србији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ТЕСЛИНЕ РЕЧИ КОЈЕ ПЛАШЕ: Како ће изгледати свет у 2100. години - ограничење потомства, стерилизација, хигијена и загађеност