ОД ЈУНА ВОЗИЛА НА ОБИЛАЗНИЦИ ДО БУБАЊ ПОТОКА: Минисар Весић о радовима на важној саобраћајници

Новости онлине

25. 02. 2023. у 10:58

МИНИСТАР грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић посетио је јутрос раднике који изводе завршне радове у тунелу Бели поток, на обилазници око Београда, у којем се постављају завршне облоге, чиме ће он бити конструкционо потпуно комплетан, након чега ће уследити опремање, и кроз тунел Бели поток, као и на целој обилазници, возила ће пролазити већ од 1. јуна.

ОД ЈУНА ВОЗИЛА НА ОБИЛАЗНИЦИ ДО БУБАЊ ПОТОКА: Минисар Весић о радовима на важној саобраћајници

Фото: М. Анђела

Весић је прецизирао да је деоница обилазнице око Београда од Стражевице до Бубањ потока дужине 9,6 километара, а осим тунела Бели поток, чије су две цеви дуге по 360 метара, обухвата и два моста дужине 913 метара, четири надвожњака дужине 870 метара, као и две петеље - Авала и Бубањ поток.

Министар је истакао да ће 1. јуна коначно бити завршена обилазница око Београда до Бубањ потока, која се гради од 1991. године, уз напомену да је највише урађено у последњих 10 година, јер председник Александар Вучић инсистира на томе да се улаже у инфраструктуру.

Фото И. Маринковић

- Овај тунел и изградња облазнице на најбољи начин показује визију председника Александра Вучића, да се изградњом инфраструткуре Србија саобраћајно повеже и развија и постане модерна европска земља. Спровођење визије и политике председника Вучића још од 2012. године може да се види у сваком делу земље где се граде путеви и пруге. То се и овде дешава - рекао је Весић и подсетио да Министарство на чијем је челу улаже 3,6 милијарди евра у инфраструктуру, више од других земаља Западног Балкана.

Весић је додао да преостаје да се изгради део обилазнице до Панчева, дужине 31 километар, који се тренутно пројектује, и у оквиру којег ће бити саграђен велики друмко-железнички мост код Винче, што значи да ће Београд имати и железничку обилазницу.

- Већ сада од јуна, транзитни путнички и теретни саобраћај више неће ићи преко Газеле, и битно ћемо растеретити центар града и смањити загађење - нагласио је министар.

Весић је најавио да ће, када део до Бубањ поток буде пуштен у саобраћај, зауставна трака на ауто-путу кроз Београд бити претворена у жуту траку и моћи ће да је користе возила јавног превоза, таксисти, Хитна помоћ, полиција..., што ће убрзати јавни превоз преко "Газеле".

Он је захвалио кинеским партнерима, компанији "Поwер Цхина", као и азербејџанском "Азвирту" и свим домаћим компанијама, које су, каже, урадиле одличан посао на обилазници.

- Сви заједно спроводимо политику препорода Србиј, политику председника Вучића и владе, да Србија економски напредује, да се саобраћајно повеже, да се отварају радна места и да се живи боље. То је Србија која води рачуна о себи и свом интересу - рекао је Весић.

БОНУС ВИДЕО: НАЈЛЕПША СЛИКА ИЗ БЕОГРАДА - Српска тробојка се вијори на фасади Куле Београд у част Сретења

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (2)

ЈЕЛЕНА ЂОКОВИЋ ИСКРЕНА: Не могу да тврдим да смо ми пример успешног брака