ВУЧИЋ: Још већа улагања у Топлицу и подршка запошљавању у том делу Србије

Танјуг

09. 02. 2023. у 13:23

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић поручио је данас, на отварању реконстурисаног хотела "Планинка" у који је уложено 15 милиона евра, да ће држава још више улагати у Топлицу и подстицати запошавање у том делу Србије.

ВУЧИЋ: Још већа улагања у Топлицу и подршка запошљавању у том делу Србије

Фото: Новости

Вучић рекао је да је Топлица света српска земља и подсетио да је патријарх Иринеј захтевао да се цео тај крај назове по изворном српском имену Бела црква.

 - Недалеко одавде је и прва престоница Стефана Немања и прве задужбине - подсетио је Вучић.

Казао је да је Немања одабрао тај крај и због стратешко положаја и богатства рудних налазишта, олова од којег се праве куршуми. Вучић је рекао да тај крај располаже са неисцрпним изворима лековите и бањске воде која се ректо где може пронаћи и што је основ за развој бањског туризма.

 - Куршумлијска бања је имала славну прошлост и имаће сада и славну будућност - рекао је Вучић и додао да пет гупа минералних воде које тај крај има су међу најцењенијим у Европи.

Казао је да је Куршумлијска бања добила данас и прелепе смештајне капацитете. Пре шест година ово је више личило на уништене објекте у НАТО агресији, а није, већ смо ми то уништили немаром, нерадом и небригом за оно што је било друштвено и државно, навео је председник. Вучић је нагласио да је поносан на оно што је урађено и у Куршумлијској, Луковској и Пролом бањи. То су велике промене за читаву Топлицу, истакао је Вучић.

 - Када дође аутопут, а министар Весић је потврдио да ће издвојити новац - пет или шест милиона евра, како би се од аутопута обезбедио нови пут од осам километара до Куршумлијске бање. Тиме ће људи моћи брзо да дођу из Београда и свих других места у Србији. То су велике промене за нашу Топлицу. Наставићемо да помажемо - рекао је Вучић. Како је рекао, уложено је укупно четири милиона евра у Куршумлијску и Луковску бању. Најавио је да ће бити настављено улагање изградњом путева и запошљавање.

 - Наша војна индустрија ће наставити убрзано запошљавање овде у фабрици Југоимпорт СДПР коју смо у близини Куршумлији пре неколико година направили. Размишљамо шта да урадимо са 'Седмим јулом', да видимо можемо ли неку фабрику трикотаже или конфекције, посебно за жене које не могу лако да нађу посао, старије од 40 и 50 година, да ту раде - рекао је Вучић.

Много становника смо у Топлици изгубили, а ту живи народ који је највише бринуо за Србију, додао је он.

 - Нема краја који је у земљи пропорционално броју становника, више војника и јунака од Топлице, у сваком рату и у последњим отаџбинским сукобима. Нема тог краја који је мање од државе тражио, а више држави давао. Зато је наша обавеза да помогнемо читавом топличком крају и Прокупљу, Житорађу и Блацу и Куршумлији помогнемо много више - поручио је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ХАОС УОЧИ ДОЛАСКА ПУТИНА: Погинули севернокорејски војници

ХАОС УОЧИ ДОЛАСКА ПУТИНА: Погинули севернокорејски војници

ВОЈСКА Јужне Кореје испалила је данас хице упозорења након што су севернокорејски војници накратко прешли демилитаризовану зону (ДМЗ) која раздваја Северну и Јужну Кореју, наведено је саопштењу Заједничког начелника штабова земље (ЗКС).

18. 06. 2024. у 10:59

Коментари (176)

ТУГА: Преминуо осамнаестогодишњак од кога је нација много очекивала на Олимпијским играма