ПРЕМИЈЕРКА НАЈАВИЛА ЛЕПЕ ВЕСТИ: Планиран почетак градње још једне зграде НТП Ниш до краја године

Тањуг

08. 02. 2023. у 15:15

ПРЕДСЕДНИЦА Владе Србије Ана Брнабић најавила је данас да је Влада Србије у преговорима са осам страних инвеститора и да ће у току ове године бити отварања нових производних погона и фабрика у Нишу.

ПРЕМИЈЕРКА НАЈАВИЛА ЛЕПЕ ВЕСТИ: Планиран почетак градње још једне зграде НТП Ниш до краја године

Фото Танјуг

Додала је да је у претходних 10 година у Нишу и Нишавском округу отворено 16.000 радних места. 

- Биће отварање нових погона и фабрика током 2023. и очекујем да ми, без обзира на кризу са којом се суочава читава Европа и свет, наставимо раст - поручила је премијерка.

Након посете Научно-технолошком парку (НТП) у Нишу, премијерка је рекла да ће Влада наставити да улаже у НТП јер је он посебан потенцијал који зависи само од нас, наших школа, наших факултета и наше памети, а како је рекла: "Имамо је". 

Истакла је да се инвестиција у НТП држави врати у просеку за мање од три године, тако да је то најбоља могућа инвестиција.

- Када погледате да у овој згради сваког дана ради више од 500 најпаметнијих, најталентованијих и најкреативнијих људи и ствара додатну вредност, онда је то нешто у шта ми треба само да уложимо новац као држава и да гледамо како се та додатна вредност ствара у Нишу. Када видите да смо у овај НТП уложили нешто више од 12 милиона евра и све се то вратило у буџет, било градски или републички кроз порезе за мање од три године - објаснила је премијерка. 

 

БОНУС ВИДЕО: ПРОШИРУЈУ НАУЧНО-ТЕХНОЛОШКИ ПАРК - Премијерка Ана Брнабић и министарка Јелена Беговић у Нишу

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић објаснио је због чега није потписао ништа, али да је Србија спремна да ради на имплементацији до својих црвених линија.

19. 03. 2023. у 11:19

Коментари (0)

МНОГИ МИСЛЕ ДА ЈЕ ПОГРДНО Шта заправо значе изрази ћале и кева?