"ТО ЈЕ НАЈВЕЋЕ ПОВЕЋАЊЕ ИКАДА" Вучић о економским темама: Покушаћемо да до 2025. просечна пензија буде 450-460 евра, а плата 1000 евра

Танјуг

07. 02. 2023. у 20:27

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да ће Влада Србије покушати да до краја 2025. године подигне ниво просечних пензија на 450 до 460 евра, а да просечна плата буде 1000 евра.

ТО ЈЕ НАЈВЕЋЕ ПОВЕЋАЊЕ ИКАДА Вучић о економским темама: Покушаћемо да до 2025. просечна пензија буде 450-460 евра, а плата 1000 евра

Фото: Профимедиа

- Ми смо испали неправедни према пензионерима, јер пензије нису пратиле плате. Наша намера је да до краја 2025. просечна пензија буде најмање 450 до 460 евра, покушаћемо да плата буде много већа и да дође на ниво од 1000 евра. Сасвим извесно да ће садашња просечна плата да буде 740 евра. Када се присетите оних 329 евра када сам постао председник Владе 2014. године то јесте велики напредак, само што ми Срби не волимо да причамо о напредку. Зато морамо да радимо више - рекао је Вучић за ТВ Пинк.

Додао је да је децембарско и јануарско увећање пензија од 20,8 одсто највеће до сад и да је рекорд постигнут и када је реч о платама војника, јер су оне увећане за 25 одсто.

- Војницима је увећана плата 25 одсто, то се никада није десило у историји и то је највеће повећање икада - реакоа је Вучић.

Наглашава да се мора радити и у грађевинском сектору, али да ту има ту проблема због раста еурибора, због којег се људи све теже одлучују да узму кредит.

На питање зашто осим њега нико не говори о литијуму, Вучић је рекао да је главни разлог страх, јер се сви плаше за своју каријеру.

- Постоје бројни интереси који су то спречавали. Не заборавите колико су новца ту уложили и разни Рокфелери и многе друге организације коко би нас убедили у лаж да ћемо бити једина земља која ће да експлоатише литијум. Да би се испоставило да ћемо бити једина земља која то не ради - рекао је Вучић и додао да сада и Немачка ископава литијум на сопственој територији.

Према његовим речима, "ми смо једини испали глупи, у целој причи", и да смо тако успорили сопствени развој за пар година.

- Уместо да не искористимо ту компаративну предност у региону. Ништа од тога нисмо успели да урадимо и нисмо успели ту прилику да искористимо - истакао је Вучић.

На питање да ли ће Србија успети да искористи Жагубицу, највеће налазиште злата у региону, Вучић каже да постоји и веће налазиште од Жагубице и да су рудници веома значајни за Србију.

- Они највише доприносе расту БДП-а. Рудници су живот, један Мајданпек је био на ивици потпуне катастрофе и апсулутне беде. А данас је међу четири до пет градова са највишим просечним платама, зато што су рудници поново подигнути - рекао је Вучић.

Наглашава да је тешко убедити људе да је то тако, јер је тешко супротставити се антикампањама.

- Ја сам навикао да говорим оно што нико неће. Нисам добио ни један политички поен, могао сам само да га изгубим. Ја сам поносан што сам председник Србије и што сам представник српског народа - закључио је Вучић.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ Новости сазнају: Није чак ни питао за дете

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ "Новости" сазнају: Није чак ни питао за дете

У ПРОСТОРИЈАМА Првог основног јавног тужилаштва у Београду саслушан је осумњичени Урош Пашајлић, који је осумњичен да је држао заточену ћеркицу од осам година у стану на Звездари.

30. 03. 2023. у 14:00

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

НА Косову и Метохији наставља се кампања против куповине производа из Републике Србије и сада је, након спотова и протеста, покренут и сајт "Бојкото 860", који позива на бојкот српских производа.

30. 03. 2023. у 14:08

Коментари (184)

НИЈЕ ДОВОЉНО САМО ИСПИРАЊЕ: Једини прави начин чишћења јагода