НЕ ЗАТВАРАЈТЕ РАДЊЕ: Иницијатива 20 удружења предузетника Министарству привреде

С. Б.

01. 02. 2023. у 15:27

ПРЕДСТАВНИЦИ 20 удружења привредника поднели су Министарству привреде иницијативу "Не затварај!".

НЕ ЗАТВАРАЈТЕ РАДЊЕ: Иницијатива 20 удружења предузетника Министарству привреде

приватна архива

Они траже од надлежних измену закона и правилника о инспекцијском надзору како би инспектори имали мање повода да привреднике кажњавају затварањем радње. Данас у пракси, тврде, често "зараде" катанац и због ситних пропуста.

Привредници одавно апелују на надлежне да затварање не буде прва казнена мера. Нерадом радње или фирме, губе и привредници, али и запослени.

- Упутили смо и ницијативу "Не затварај!" због поступања инспекцијсија - објашњава Драган Суботић, члан УО Удружења Заштитник редузетника и привредника. - Због минорних административно-техничких грешака се затварају објекти. То шкоди привреди, али и државној каси. Најчешће нас затварју због неслагања износа у каси са стварним стањем. И некада се затврају рдањ еи због четири динара вишка. Инспектори раде то по закону, али је то некад преоштра казна. То се највише дешава у угоститељским објектима, где је немогуће и због добијања бакшиша да се суме потпуно поклапају.

Удружења су се окупила пред Министарством привреде јер им је оно понудило помоћ у решавању порблема.

- Министарство привреде нам је обећало подршку, тако што ће се потрудити да нас повежу са недалежнима и у другим министарствима - додаје Суботић. - Ми се надамо да ће се организовати састанак како би разговарали о могућем решењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (1)

ЖИКА ИМА ОГРОМНУ ПЕНЗИЈУ: Службеник три пута проверавао - није могао да верује када је видео бројку