"ТРГОВИНСКА РАЗМЕНА СА ЧЕШКОМ УВЕЋАНА СКОРО ТРИ ПУТА" Вучић: Планирају се бројни пројекти у различитим областима

Танјуг

30. 01. 2023. у 14:31

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас да је трговинска размена са Чешком увећана скоро три пута, односно да је у 2022. години била 1,7 милијарди евра, као и да се нада да ће можда већ у 2023. години премашити две милијарде евра.

ТРГОВИНСКА РАЗМЕНА СА ЧЕШКОМ УВЕЋАНА СКОРО ТРИ ПУТА Вучић: Планирају се бројни пројекти у различитим областима

Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Он је на конференцији за новинаре, након потписивања декларације рекао да има доста пројеката на којима се ради са Чешком.

- Тешким радом смо успели не мали број препрека да савладамо. Успели смо да обезбедимо простор за Чешку кућу, које ће бити стециште за окупљање не само Чеха, већ и свих осталих. Место за састанке и привредне контакте. Успели смо то да завршимо и поносан сам на то - рекао је Вучић.

Према његовим речима планирају се бројни пројекти у различитим областима.

- Постоје фабрике које хоће да улажу у нашу наменску индустрију. Видим да је реч мир у свету забрањена, више ни мисице када оду на такмичење не смеју да кажу да су за то. У шпанској лиги су прво износили транспаренте 'peace' (мир), е онда су то укинули после два кола и ставили украјинску заставу. Пошто је то тако, српска наменска имаће много улагања, али и промена да бисмо продавали оружје. Не продајемо оружје Украјини ни Русији, али ћемо другима. Зато нам је добра сарадња са Чешком - рекао је он.

Додао је да Србија сарађује са Чешком и у вези са некретнинама, саобраћајем, трамвајима и многим другим стварима и да ће доћи до напретка и у трговинској размени.

Он је Земану пожелео да још дуго буде у јавном животу Европе јер људи попут њега, истакао је, недостају.

- Људи попут Земана су од огромног значаја за Европу и свет. Честитам још једном Петру Павелу на избору за председника, наставићемо успешну сарадњу. И хвала фантастичном амбасадору Томашу Кухти, Јарославу Фолдини (чешком посланику) на свој подршци коју пружа Србији. Бескрајно хвала на томе, то је нешто што се ретко среће. Све што чините Србија никада неће заборавити - рекао је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

У БЛИЗИНИ православне цркве у Винковцима пронађена је језива фотографија на којој је написано "Serbian family tree" (српско породично стабло), а на којој су нацртани лешеви обешени о дрво, саопштила је Драгана Јецков из СДСС-а у Сабору.

22. 03. 2023. у 12:24

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

Коментари (4)

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)