ОДМОР СКУПЉИ 20 ОДСТО: Домаће туристичке агенције већ објавиле нове цене летовања

Ј. Су.

23. 01. 2023. у 11:06

ЛЕТЊИ аранжмани ове године могли би да буду скупљи и за 40 одсто у односу на лане. Највећа разлика примећује се код путовања авионом и боравка у хотелима. Ипак, у туристичким агенцијама кажу да се грађани већ распитују за одморе, а неки од њих и уплаћују аранжмане. Нарочито оне који су у предсезони.

ОДМОР СКУПЉИ 20 ОДСТО: Домаће туристичке агенције већ објавиле нове цене летовања

Фото: Н. Скендерија

- Све је поскупело, а највише авио-аранжмани, јер су цене овог превоза значајно веће - каже Александар Сеничић, директор Националне асоцијације туристичких агенција Србије.

- Скупљи су и хотели. Све зависи од дестинације и термина. Хотели су отишли за око 20, а приватни смештај од пет до 10 одсто. Ове цене су очекиване, ако се узме у обзир инфлација и да је све остало поскупело. Чак и када се ситуација буде стабилизовала, не значи да ће цене да се врате на старо.

Како објашњава Сеничић, има интересовања као и уплата. Углавном за предсезону и постсезону. И то је продато у највећем броју. Египат и Турска подигле су цене од 10 до 20 одсто, у односу на прошлу и претпрошлу годину.

- Нису, међутим, договорени услови и цене за чартер превозе, али до предстојећег сајма туризма у фебруару, то ће бити завршено - сматра Сеничић. - Како и сваке године Грчка је најтраженија. Доста су добре понуде за Црну Гору, Грчку, Турску, Бугарску и Египат. Агенције нуде велике попусте за ране уплате и то у целости. Па ко тачно зна када ће да иде и где може да добије јефтинији аранжман и за 45 одсто. Ипак, када се тако рано резервише пут, требало би уплатити и осигурање од отказивања, како би били сигурни да могу да поврате новац.

Одмор у Грчкој, на Крфу, половином јуна, авио-превоз, 10 ноћи и апартманским смештајем, кошта око 330 евра, по особи. Скијатос и Кефалонија, у том периоду, исти аранжман, нешто је скупљи, од 370 до 450 евра, по особи. Аранжмани за Турску, седам ноћи, авио-превоз и смештај иду од 520 евра па навише. То су цене за почетак сезоне.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

"ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА" Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

ТУРКИЊА Дилара Давидовић већ пет година живи у Босни, у Брчком. Удала се за Александра, имају девојчицу и многи сматрају да се савршено уклопила.

28. 05. 2023. у 08:48

Коментари (2)

НАТАША КАНДИЋ ОПТУЖЕНА ЗА МОБИНГ Огласили се запослени: Злоставља нас, малтретира и вређа