БАСТА: Министарство привреде завршило је годину са 99,3 одсто извршења буџета

Novosti online

10. 01. 2023. у 15:50

МИНИСТАР привреде Раде Баста поручио је да по питању извршења буџета, а тиме и испуњења уговора које је у 2022. и ранијих година Министарство привреде закључило са домаћим и страним привредним друштвима, постоји највиши степен успешности.

БАСТА: Министарство привреде завршило је годину са 99,3 одсто извршења буџета

Фото: Новости

Инвестициона улагања у прошлој години одликује унапређена и координирана реализација вишегодишњих инвестиционих пројеката, додао је Баста.

Излазећи неретко у сусрет привредницима кроз примену различитих инструмената помоћи, пажљивим управљањем, проценом очекиване динамике испуњења обавеза, као и флексибилним приступом, Министарство привреде допринело је оснаживању српске привреде.

У 2022. години, као години пуној изазова и тешкоћа, не само због раста цена сировина, готових производа и цена енергената, већ и због поремећаја и кашњења у читавим ланицима снабдевања, Министарство привреде постигло је највиши степен испуњења обавеза у оквиру вишегодишњих инвестиционих пројеката који се односе на запошљавање и отварање нових фабрика, односно проширење делатности новим производним линијама.

Министарство привреде завршило је годину са 99,3 одсто извршења буџета.

То значи да је у току уговорене фазне реализације инвестиција, од 127 привредника, чак 122 испунило своје уговорне обавезе фазног запошљавања и улагања од скоро 90 милијарди динара у опрему, машине и производне погоне према утврђеној уговорној динамици.

Наша земља је доказала да је лидер у привлачењу инвестиција и то ће остати и у наредном периоду, не само због атрактивности свог инвестиционог амбијента, већ и због укупне политичке и економске стабилности Републике Србије, поручио је Баста.

Министарство привреде настојаће да свим снагама и у 2023. години оправда статус одговорне уговорне стране домаћим и страним улагачима и постигне висок степен извршења буџета и укупних уговорних обавеза.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

Мислио да га је жена варала и да дете није његово - после ДНК теста уследио је ШОКАНТАН ОБРТ